VANODER Başkanı Abdullah Tunçdemir: 'EMİTT Fuarı, Van turizmine büyük katkı yapacak'

Van Gölü Havzası Turizm Derneği (VAHATUDER) Yönetim Kurulu Başkanı Abdullah Tunçdemir, İstanbul’da gerçekleştirilen Doğu Akdeniz Uluslararası Turizm ve Seyahat Fuarı'na (EMITT) sektörde 10 acente ile katıldıklarını belirterek, ??

VAN 5.02.2019 10:05:20 0
VANODER Başkanı Abdullah Tunçdemir: 'EMİTT Fuarı, Van turizmine büyük katkı yapacak'
Tarih: 01.01.0001 00:00

EMİTT Fuarı, 31 Ocak-3 Şubat tarihleri arasında, İstanbul TÜYAP Fuar ve Kongre Merkezi’nde gerçekleştirildi. 
Bu yıl 23'üncüsü düzenlenen fuara Van Valiliği, Van Büyükşehir Belediye Başkanlığı, İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü, Van Ticaret ve Sanayi Odası (Van TSO), Doğu Anadolu Kalkınma Ajansı (DAKA) ile VAHATUDER öncülüğünde 10 turizm firması katıldı.
Kültür ve Turizm Bakanlığı, İstanbul Valiliği, İstanbul Büyükşehir Belediyesi, Türkiye Otelciler Federasyonu ile Türkiye Turizm Yatırımcıları Derneğinin iş ortaklığında düzenlenen fuara, 90 ülkeden katılımcının olduğu belirtildi.

“KENDİMİZİ İFADE ETMEK İÇİN GİTTİK”
Fuarla ilgili olarak gazetemize bilgi veren VAHATUDER Yönetim Kurulu Başkanı Abdullah Tunçdemir, fuarın kendileri açısından çok verimli geçtiğini söyledi.
Van’ı anlatmak için fuara katıldıklarını belirten Tunçdemir, şunları söyledi:
“EMITT Fuarı, Türkiye’nin en büyük fuarlarından biridir, yılda bir yapılıyor. Bizler için, Van için, Van’ın doğasını, kültürünü, tarihini anlatabilmek için, kendimizi ifade edebilmek için orada bulunduk. Turizm sektöründen 10 acente vardık. Diğer kurumlar vardı. Hem sektör olarak, hem diğer kurumlar, çok güzel bir birlik beraberlik vardı. İlimizi tanıtmaya çalıştık. Başarılı olduğumuzu düşünüyorum.”

“HERKES BİZİ ZİYARET ETİ”
Van’ı ve çevresini merak eden herkesin stantlarını ziyaret ettiğini belirten Tunçdemir, şu bilgileri verdi:
“Tur operatörleri olarak broşürlerimizi, tur programlarımızı bulundurduk. Van ile ilgili kitapçıklar, rehberler, herkes çok farklı şeyler bulundurdu, çok da güzel geçti. Van’a tur yapmak isteyen herkes ziyaret etti standımızı. Aklında Van Gölü havzası olan her insan geldi. ‘Biz Van’a nasıl gelebiliriz, nereleri gezebiliriz?’ diye sordular. ‘Bilgi verin, broşür verin, fiyat verin’ diye talepte bulundular. Biz de elimizden geldiği kadar yardımcı olduk.” 

“EMİTT FUARINDAN UMUTLUYDUK”
Van turizmi açısından umutlu olarak EMİTT Fuarı’na katıldıklarını anlatan VAHATUDER Yönetim Kurulu Başkanı Tunçdemir, “Biz de umutluyduk 2019’daki EMİTT Fuarı’ndan, daha önce de aramızda bu umudumuzu paylaşmıştık. Orada da bire bir yaşadık ve gördük, hem bizi ziyaret edenlerden, hem bize yansıyan taleplerden anladık ki EMİTT Fuarı’nın Van turizmine bu yıl büyük bir katkısı olacak. Kısacası, güzel bir tanıtım oldu, 2019 yılında, çok iyi bir turizm sezonu geçireceğimize inanıyorum.” diye kaydetti.
Özel Haber: Adil HARMANCI

Kaynak: (Prestij Haber Merkezi) - Prestij Haber Merkezi