Vanlılardan belediyeye kaldırım tepkisi

Van belediyesi tarafından kaldırım daraltılarak çiçeklik yapılmak istenmesine tepki gösteren halk, kaldırımın daraltılmadan çalışmaların biran önce tamamlanmasını istedi.

VAN 19.09.2013 10:35:37 0
Vanlılardan belediyeye kaldırım tepkisi
Tarih: 01.01.0001 00:00
Yaklaşık 2 aydır Van Belediyesi tarafından Hz Ömer Camii Sıhke Caddesi'nde başlanan çevre düzenlemesi çalışmalarının bir türlü bitirilememesi ve kaldırımın üzerinde yapılan çiçeklikler halkın tepkisine neden oldu. Çevre esnafı ve halk çalışmaların çok yavaş ilerlediğini belirterek belediye yetkililerine tepki gösterdi.

 

"İnsanlar mağdur olacaksa hiç çiçeklik yapılmasın daha iyi"
İnsanların burada rahat yürüyemediklerini ve yaptıkları bu çiçekliklerin hiçbir yararının olmadığını söyleyen Şerif Kaya, "İnsanlar mağdur olacaksa hiç çiçeklik yapılmasın daha iyidir. Neticede burada insanlar geçecek. Aileler geçemiyor. Çocuklar geçemiyor. Bu şekilde hiç olur mu? Memleketi güzelleştireceksek mantıklı bir şekilde bunu yapalım yani yolu daraltacaksın. Ondan sonra geleceksin iki metre boyunda çiçeklik yapacaksın Türkiye'nin neresinde böyle bir çalışma var" diyerek belediyeye tepki gösterdi.

 

"Böyle bir şey dünyanın hiç bir yerinde yok"
Kaldırımın halka ait olduğunu ve halkın yürümesi için yapıldığını hatırlatan Kaya, "Halk geçemiyor. Ne olacak? Halk çok rahatsız. Bunları kaldırıp düzeltsinler böyle iş mi olur? Bunun bir faydası da yok. Sıhke caddesini tek yön yaptılar ki trafik rahatlasın ama hiç öyle bir şey yok. Bir taraftan yol kapatılıyor bir taraftan kaldırım daraltılıyor. Böyle hizmet mi olur. Bir hizmet varsa gösterin amenna diyelim." diyerek tepkisini dile getirdi.

 

"Belediyenin bunun düzeltmesi gerekiyor"
Belediyenin yaptığı kimi olumlu çalışmalarının olduğunu ancak bu çalışmanın halkı mağdur ettiğini belirten Reşit Düşkün "Yapılan çiçeklik kaldırımı kapatmış zaten hem yollar hem de kaldırımlar dardır. Bu halkı mağdur etmektedir. Belediyenin bunun düzeltmesi gerekiyor. Beşyol da yaklaşık 2 aydır bununla uğraşıyorlar. Bizler 10 günde bitirmelerini bekliyorduk. 2 aydır bu toz toprağın içindeyiz. Mağduruz insanlar gidip geliyor rahatsız oluyor kaldırımı daraltıp çiçeklik yapıyor" şeklinde konuştu.

 

"Bir haftada bitmesi gereken çalışma 2 aydır bitirilemiyor"
Belediyenin ne yapmaya çalıştığını anlayamadıklarını ifade eden Murat Bayram ise, "Birincisi kaldırımı kapatmış halk yürüyemiyor. İkincisi adeta yaya yolu kesilmiş üçüncüsü burada yeraltı çarşısı esnafı da malzemelerini taşıyamıyor. Dördüncüsü de bir haftada bitirtilmesi gereken çalışma, tam 2 ay gibi bir süredir devam ediyor. Ancak ne yaptığını hala anlamış değiliz. Yayalar geçmekte ciddi anlamda sıkıntı yaşıyor. Yaşlılar ve kadınlar burada geçmekte çok ciddi sıkıntı yaşıyor. Biz belediyeden bunu düzeltmesini istiyoruz. Yapılan çalışmalara karşı değiliz ancak halkın ve esnafın mağduriyeti söz konusudur" ifadelerini kullandı.

 

Halkın özellikle yapılan çiçekliklerden dolayı kaldırımı kullanamadıkları gözlenirken özelikle yaşlı ve kadınların burayı kullanmakta güçlük çektikleri gözlendi.

 

Öte yandan mağdur olmalarına rağmen taksi durağı çalışanları ve Aydın Talay Yeraltı Çarşısı esnafının konuşmaktan çekinmesi ise dikkatlerden kaçmadı. (Murat Dalgın - İLKHA)