Vanlılar Van’ı üç kelime ile nasıl anlattı?

Van Gölü TV ekibi olarak Van halkına Van’ı bize üç kelime ile anlatın sorusunu sorduk işte onlardan aldığımız cevaplar.

VAN 6.10.2021 19:08:56 0
Vanlılar Van’ı üç kelime ile nasıl anlattı?
Tarih: 01.01.0001 00:00

Dünyada var mı senin bir eşin
Tarih yazılı her bir taşın
Kutladığım, senin bu kaçıncı yaşın
Söyle bana ey Van ey Van

Sözü ile yola çıkarak Vangölü TV ekibi olarak Van halkına Van’ı bize üç kelime ile anlatın sorusunu sorduk işte onlardan aldığımız cevaplar.

İsmini vermek istemeyen vatandaş: Van ‘ı üç kelimeyle anlatacak olursam benim için kir, pislik, çamur ifade ediyor bu şekilde düşünmemin nedeni yolların hiçbiri doğru düzgün yapılmıyor. Çarşının işlek noktasında her gün çamur, pislik var. Böyle olan bir yerde bu üç kelimenin dışında bir şey söylenemez.

Helin isimli vatandaş: Van’ın gezilecek yerleri olsun, yemekleri olsun hepsi dört dörtlük. Buraya geldiğinizde insanlar size yabancı değil de sanki akrabaymış gibi davranırlar. Bir kapıyı çalıp karnım aç dediğinizde size hemen sofrayı kurarlar. İnsanları çok iyidir bu yüzden Van’ı çok seviyorum bu arada Van’ kahvaltısı ve gölü çok meşhurdur zaten bunu bilmeyende yoktur.

Habip yıldırım çakar: Van deyince aklımıza Van’ın bütün güzellikleri geliyor. Bunlardan bazıları Vangölü, inci kefali, Van kedisi.

Ahmet isimli vatandaş: Van’ın misafir perverliği, doğal güzellikleri var. Bu güzellikleri herkes gelip görsün isterim.

Sima nur isimli vatandaş: Vangölü, seyir tepe, Akdamar adası, Van kahvaltısı gibi birçok doğa güzellikleri var bu güzellikleri saymakla bitiremeyiz.

Nergis isimli vatandaş:  Van ‘ın kahvaltısı, sahili, Edremit’i çok güzeldir.

Kaynak: VanGölü TV