Vanlılar piknik alanlarında iftar yapıyor. VİDEO İZLE

Piknik alanlarına akın eden Vanlılar, iftarlarını piknik havasında yapıyor.

VAN 23.06.2015 13:00:06 0
Vanlılar piknik alanlarında iftar yapıyor. VİDEO İZLE
Tarih: 01.01.0001 00:00

Akşamın serin havasını fırsat bilen Vanlılar, tarihi Van Kalesinin gölgesinde bulunan Atatürk Parkı piknik alanlarına akın etti. Burada semaver ve mangal yapan halk, piknik havasında oruçlarını açtı.

Kadın, çocuk, yaşlı yüzlerce vatandaş tarihi Van kalesinin gölgesinde bulunan piknik alanında iftarlarını yaptı.

Çocuklarıyla birlikte piknik ortamında iftar yaptıklarını söyleyen Vahdettin Aytürk, ilk kez burada iftar açacağını belirterek, “Bundan sonra da buraya gelmeye devam edeceğiz. Menümüzde kuşbaşı, sebze salatası, tandır ekmeği ve yöresel Van yemekleri var. Hem çocuklarla piknik yapacağız hem de farklı bir ortamda orucumuzu açacağız.” dedi.

Ailece arada bir buralara gelerek farklı bir ortamda iftar yaptıklarını söyleyen Hacı Cemal Yolazan da eski Ramazanlarda olduğu gibi akrabalar arasında sıla-i rahimi yerine getirmeye gayret ettiklerini ifade ederek, “İftar için mangalımızı yaktık, çorbamız var, pirinç pilavı getirdik, güveç ve ayran aşı (gırav) var.” şeklinde konuşarak iftar menüsünü anlattı.

Ramazan ayının sıcak günlere denk geldiğini ve akşam serinliğinde burada iftar açmaya geldiklerini anlatan Tuncer Yolazan ise iftarlarını bu güzel ortamda Van kalesinin gölgesinde açmak istediklerini söyledi.

Mangalını yakarak iftara hazırlık yapan Nazım Ağacanoğlu, “İftar açmak için buraya geldik. Mangal yapıyoruz. İftarımızı açacağız. Ondan sonra da evimize döneceğiz.” diye konuştu.

“Hem piknik hem de iftara geldik”

Yaklaşık iki yıldır İstanbul’da olduğunu ve misafirliğe geldiğini söyleyen Cahide Koç da hem piknik yapmak hem de oruçlarını açmak için buraya geldiklerini söyleyerek, “Misafirliğe geldim. Damadımın evine daha önce sırf piknik için geliyorduk bu sefer ise hem piknik hem de orucumuzu açmak için buraya gelmek nasip oldu, mutluyuz. Burada güzel bir hava ve güzel bir ortam var.” şeklinde konuştu.

Çocuklar park alanında oynarken aileler ise iftar hazırlıkları yaptı. Burada iftarlarını açtıktan sonra semaver çayı içen vatandaşların akşam namazını kıldıkları gözlendi.

Gündüz 28 dereceye kadar çıkan hava sıcaklıkları akşam saatlerinde 20-23 dereceye kadar düşerken, vatandaşlar da yatsı namazına doğru piknik alanını terk etmeye başladı.