Vanlılar piknik alanlarına akın etti

Van'da havaların ısınması ile birlikte halk piknik alanlarına akın etmeye başladı.

VAN 6.04.2014 20:22:32 0
Vanlılar piknik alanlarına akın etti
Tarih: 01.01.0001 00:00
Yılın ilk pikniklerini yaptıklarını ifade eden Vanlılar, bir taraftan sıcak havaların keyfini çıkarırken diğer taraftan ise mangal ve semaver çayı içerek ilk pikniklerini yaptılar.

Tarihi Van Kalesi eteklerinde bulunan Atatürk Kültür Parkı piknik alanına akın eden Vanlılar, burada doğa ile baş başa temiz havada piknik yapma fırsatını değerlendi.

Ailesi ile birlikte yılın ilk pikniğine geldiğini anlatan Mehmet Ali Güler, “Semaver çayı içtik mangal yaptık ailece eğlendik, her şey çok güzeldi.” dedi.

Eşi Gülüzar Güler ise “Ailece bu sene ilk defa pikniğe geldik. Mangal yaptık. Semaver çayı içtik. O’nun yanında hava çok güzeldi. Kale dibinde yeşilliliklerin içinde piknik yaptık.” şeklinde konuştu.

“İlk pikniğimizi yapıyoruz”

Annesiyle birlikte kalenin gölgesinde piknik yapan Vedat Yayın, “Hafta sonu olduğu için ailemizi toplayalım dedik. Gelip bir piknik yapalım. İçerde bunaldık. Kış bitmek bilmedi çok şükür yılın ilk pikniğini ailemizle yapıyoruz.” şeklinde konuştu.

“Buraya ‘Kutlu Doğum’ programına da geliyoruz”

Anne Adile Yayın ise kutlu doğum etkinlikleri için de buralara geldiklerini ifade ederek, “Rabbim bize bu günü nasip ettiği için hamd olsun. Van’ımız her gün daha da güzelleşiyor. Şimdiye kadar havalar soğuktu gelemiyorduk. İnşallah fırsat buldukça geliyoruz. Burada 20 gün sonra peygamber efendimizin mevlidine de tekrar geleceğiz. Her Pazar günü pikniğe geliyoruz. Yalnız bu sene ilk defa geliyoruz.” ifadelerini kullandı.

Tarihi Van Kalesinin dibinde bulunan alana sadece piknik için gelenler yoktu. Aynı zamanda ders çalışmak ve okul stresinden uzaklaşmak isteyen öğrencilerde vardı.

“Piknik alanında derslerine çalışıyorlar”

YGS sınavını atlattıklarını ifade eden Tamer Turgut buraya ders çalışmak için geldiklerini ifade ederek, piknik yapmayı ise sınavdan sonrasına bıraktıklarını söyledi.

Turgut, “Yoğun olan ders psikolojisinden kurtulmak için park alanları olsun, açık hava alanları olsun. Sürekli kendimizi bu psikolojiden kurtarmak için, açık alanlara başvuruyoruz. Pikniği ise LYS’yi kazandıktan sonraya bıraktık. Çünkü en iyi piknikler kafan rahat olduğu zaman yapılır.” dedi.

Baharın gelmesi ile halkın piknik yaptığı söyleyen Cebbar Begüş ise “Havalar gayet güzel Van’da bizde bu fırsatı böyle değerlendiriyoruz. Dershane ortamı gerçekten sıkıcı geliyor. Bir süre sonra sonuçta büyük bir sınav atlattık. İstediğimiz gibide geçmedi. Buraya gelip hem açık havayı görmek, hem de bu havada ders çalışıp kendimizi motive etmek için burayı tercih ettik. Sürekli gelmiyoruz. Bu ortamı görmek için geldik gayette güzel geçti.” şeklinde konuştu.

Öğrenciler ayrıca Türkiye’de uygulanan sınav sisteminden de dert yanarak, sınava girdiklerini ancak nerelerde yanlış yaptıklarını öğrenemediklerini dile getirdiler. (Murat Dalgın- İLKHA)