`Vanlılar Peygamber`e Olan Biatını Yeniledi`

Peygamber Sevdalıları Platformu Van Bölge Koordinatörlüğü tarafından düzenlenen Yürüyen Kur`an Hz. Muhammed (sav) adlı Kutlu Doğum etkinliği yoğun bir katılımla gerçekleşti. Etkinlikte Hz. Muhammed`in örnek hayatına vurgu yapıldı.

VAN 27.04.2014 22:28:55 0
`Vanlılar Peygamber`e Olan Biatını Yeniledi`
Tarih: 01.01.0001 00:00
Peygamber Sevdalıları Platformu tarafından Van’da düzenlenen ‘Kutlu Doğum’ etkinliği büyük bir coşkuya sahne oldu.Kale Miting Alanını dolduran 10 binlerce Peygamber aşığı hep bir ağızdan tekbir ve salavatlar getirerek, Hz Peygamber’e (sav) olan biatlarını 1443 yıl sonra Serhad Şehri Van’da yeniledi.

Programa saatler kala Kale Miting alanına akın eden Peygamber Sevdalısı Van halkı burada bir taraftan sıcak havada piknik keyfi yaşarken öte tarafta ise Muhammedi coşkuya iştirak ettiler.

Program Saat 13.00’da Said Tink’in Kur’an-ı Kerim tilaveti ile başladı. Daha sonra Cami- Der Mevlit Grubu mevlithanları tarafından Türkçe ve Türkçe okunan Mevlid-i Şerif ile devam eden Program’da Molla Mehmet Şenlik Hoca Türkçe bir konuşma, Molla Osman Tayfur ise Kürtçe bir konuşma yaptı.

Kutlu Doğum etkinliğinde sahne alan Özcan Atsat, Remzi ve Grup Rahmet sanatçıları Hz. Muhammed üzerine bestelenen birbirinden güzel eserler seslendirerek alanı dolduran Vanlıları coşturdu.

İlk olarak Türkçe bir konuşma yapan Molla Mehmet Şenlik, Allah Resulü (sav)’in hayatından kesitler sunarak, “Ey müminler. Ey Müslümanlar ey insanlık şüphesiz sizler için en güzel örnek Allah resulüdür. Sizler için Allah’ı arzulayanlar için ahiretini düşünenler için en güzel Allah resulüdür” mealindeki ayti kerime ile başladı.

“Hz Peygamber(sav) en mükemmel örnektir”
Şenlik konuşmasında dünya tarihinde örnek alınacak insanın olduğunu belirterek “Kimileri hukukta kimileri edebiyatta kimileri tarihte kimileri güzel ahlakta kimileri cesarette güzel şahsiyetler olmuşlardır tarihte. Ancak bütün yönleri ile insan kâmil olarak insanlara örnek olacak tek kişi vardır. O Allah Resulüdür. İslam tarihinde bile meşhur olmuş nice âlimler nice bilginler vardır. Örnek olarak biz her zaman Ebubekir’in cömertliğinden bahsederiz. Ama bilelim ki Ebubekir ne kadar cömert olursa olsun ondan daha cömert Allah resulü vardır. Ve adaleti ile meşhur olan Hz. Ömer’imiz var ya o da Allah resulü kadar adil olamazdı. Bunlar bu dersi ondan almışlardı. Ve Hz.ali bir kahramandı âlimdi ve bu ilmi ondan öğrenmişti. Hz. Ömer’in geçmişine baktığımız zaman onu bir cani olarak görebiliriz. Kız çocuğunu diri diri toprağa gömen bir Ömer göreceğiz. Ama Müslüman olduktan sonra Allah resulünün dizi önünde eğitimini terbiyesini aldıktan sonra Ömer’i adil olmuştur. Adaleti ile dünyaya şan şöhret salmıştır” dedi.

“O(sav) yürüyen Kur’an idi”
Hz. Muhammed’in ahlakının Kur’an olduğunu hatırlatan Şenlik,“Değerli kardeşlerim o yüzden bizim için ‘O (sav)yürüyen Kur’an. Peygamberin ahlakı sorulduğunda Ayşe validemiz şöyle buyuruyor: ‘Onun ahlakı Kur’an idi, O (sav)yürüyen bir Kur’an idi’ demiştir. İşte bunlardan dolayı bir örnek olmuştur” şeklinde konuştu.

“Tabi olunması gereken en güzel yol Muhammed’in yoludur”
Günümüzde devam eden kardeş kavgalarının ancak Allah Resulü (sav)’in örnek alınması ile sonuçlanacağına dikkat çeken Şenlik, “İşte büyük insan, işte büyük şahsiyet. İşte örnek. Savaşlar böyle bitirilir böyle sona erdirilir. Huzur böyle gelir. Böyle insanlardan örnek alarak içinde olduğumuz bunalımlardan kurtulabiliriz. Bu kardeş kavgasından ancak bu şekilde kurtulabiliriz. Allah Resulünün sünnetine yapışarak onun şeriatına tabi olarak kurtulabiliriz. Bırakın bu evrensel insan hakları dediğiniz boş şeyleri gelin İslam’a. Kur’an-a gelin. Muhammed(sav)’e gelin. Vallahi bunları hayatınıza geçirmedik müddetçe böyle sürüneceksiniz. Kardeş kardeşi öldürecek.” İfadelerine yer verdi.

“Hep Müslümanlar birbirleri ile savaşıyor”
Yeryüzünde hep Müslümanların öldürüldüğünü, ağladığını ve gözyaşı döktüğünün altının çizen Şenlik,“ Hep Müslümanlar birbirleri ile savaşıyor. Duydunuz mu Hıristiyanların birbirleri ile savaştığını. Yahudilerin birbirleri ile savaştığını gördünüz mü? Ama Müslümanlar birbirleri ile savaşıyor. Kur’an’a sırt döndükleri için. Resulullah’ın yolunu sünnetini terk ettikleri için işte böyle sefil hale düşmüşler. Allah Resulü buyuruyor: ‘Bilmiş olunun kelamların en güzeli Kur’andır. Ve tabi olunması gereken en güzel yol Muhammed’in yoludur. Onun sünneti seniyesidir. Bunlara tabi olarak ancak kurtulabiliriz. Ama ne var ki Müslümanlar birbirlerine girmişler. Bugün Mısır’ı biliyorsunuz. Orda bir firavun çıkmış. Musa’nın varislerini yargılıyor. Firavunlar Musaların varislerini hep yargılamışlar. Şimdi 529 mücahit alim idamla yargılanıyor. Düşünebiliyor musunuz? Firavun Musa için fitne fesat çıkaracak diyor. Böyle tanıtıyordu insanlara Sisi de aynı şeyi söylüyor” ifadelerini kullandı.

“Dünya yolculuğunda dosdoğru bir kılavuza ve rehbere ihtiyaç vardır”
Okunan İlahi ve ezgilerin ardından Kürtçe kısa bir konuşma yapan Osman Tayfur ise İnsanın istikbale doğru yol alan bir yolcu olduğunun altını çizerek, “Her hâlükârda bu yolculuğu doğru bir şekilde doğru hedefe doğru yapmak zorunda. Yol uzun ve tehlikeli uçurum, tuzak ve düşmanla dolu. Bu yolculukta dosdoğru bir kılavuza, rehbere ve dosdoğru bir programa haritaya ihtiyaç vardır. Aksi halde sonu felaket yani cehennem olur. Yüce Allah insanlar müştekim yolda doğru hedefe sahili selamet ulaşmaları için rehber olarak Hz. Resulü (sav), program olarak yüce Kur’an-ı göndermiştir. Kur’an’la nasıl amel edileceğini Yüce Allah Resulü bize göstermiştir. Onun hayatı ve ahlakı kurandı. Ona tabi olanlar kuranın gölgesinde yaşadılar ve yücedirler. Toplum olarak bütün hastalık, buhran ve olumsuzlukların tek çaresi resulün önderliğinde Kur’an-ı bir yaşamdır. Kuran ve sünnete sarılmaktan başka bir yol ve çare yoktur” diye konuştu.

Program okunan ilahi ezgilerin ardından Molla Ali Arslan’ın yaptığı Dua ile son boldu.

Bu arada Peygamber Sevdalısı Van Halkı bu yıl Allah Resulüne 23 Milyar 152 milyon 506 bin 373 salavatı Şerife getirilirken, Yüzlerce hatim, Yüzbinlerce Yasin-i Şerif ve Yüzbinlerce Ayet-El Kürsü,-İhlas ve Muhtelif sureler Allah Resulü ’ne hediye edildi.

(İLKHA)