Vanlılar, İşkirt sahillerine akın etti

Van'da bayramı fırsat bilen birçok vatandaş, piknik alanları ile ünlü Gevaş İlçesine bağlı İşkirt'e akın etti. Sıcaktan bunalanlar, Van Gölü'ne girerek serinledi. Piknik dönüşü ise birçok kişi Gevaş'ta üretile

VAN 26.07.2021 09:36:50 0
Vanlılar, İşkirt sahillerine akın etti
Tarih: 01.01.0001 00:00

Van'da Kurban Bayramı münasebetiyle sıcaktan bunalan vatandaşlar, piknik yapacakları sahil bölgelerine akın etti. Piknik yapan aileler, Van Gölü'ne girerek serinledi.

Vatandaşların çoğu, kurbanlarını kesip dağıtımını yaptıktan sonra, piknik yapacakları ve aynı zamanda yüzecekleri bölgelere gitti.

Çocukların ve gençlerinin çoğu saatlerce yüzmeyi tercih ederken, anne babalar ise gölgelik alanlarda dinlenip, çaylarını yudumladı.

İşkirt'te piknik yapmaya gidenler arasında Karaduman Ailesi de vardı.

Ailesiyle birlikte Gevaş'a bağlı İşkirt'e geldiklerini belirten Aydın Karaduman, "Kurban Bayramı'nın manevi bir atmosferi var. Bizler de bayramın birinci günü kurbanlarımızı kestikten sonra dağıtımını yaptık. İkinci gün akraba ziyaretleri gerçekleştirdik. Üçüncü gün ise buraya piknik yapmaya geldik. İki aile ve iki araçla geldik. Ben eşim ve üç çocuğum. Kardeşim ve çocukları. Bu bölgelerde ayrı ayrı piknik alanları vardı. Bazı piknik alanlarında araç başı 50 tl istendi. Geldiğimiz bu alanda ise araç başı 35 tl ödedik. Bu bölgelerin bahçeli olması, gölgelik alanların olması aileler açısından önem arz ediyor. Ancak tuvalet, lavabo bölümlerinin yenilenmesi gerekiyor. Çocuklarımız saatlerce yüzdü. Bizler de kısa süreli yüzdükten sonra dinlenip çaylarımızı yudumladık. Daha sonra mangalları yakıp etleri pişirip yedik. Çocuklar birkaç saat daha yüzdü. Yeniden semaverler yakıldı, çaylar içildi. Akşama kadar oldukça keyifli saatler geçirdik" dedi.

GEVAŞ SEBZELERİ ALINDI

Piknik yapan birçok kişi ise Gevaş'ta yetiştirilen sebzelerden aldı.

Domates, salatalık, patlıcan ve meşhur Gevaş Fasulyesi alan vatandaşlar, tarlalarda yetişen ürünlerin organik olduğunu söyleyerek, "Piknik yaptığımız bölgelerde doğal sebzelerden aldık. Son yıllarda Gevaş Fasulyesi adından söz ettirdi. Buraya gelen birçok kişi Temmuz ve Ağustos aylarında sebzelerden alıyor. Bizler de bu organik ürünleri, üretilen yerlerden aldık. Manavlarda daha pahalı olan bu sebzeler tarlada daha ucuza alınabiliyor" yorumunu yaptılar.

Öte yandan bayramdan sonraki Cumartesi ve Pazar günleri ise, Van Gölü sahilleri en yoğun günleri yaşadı.

Van'ın güney bölgelerinin yanısıra, kuzey bölgeleri de yoğun ilgi gördü.

Van Bölge Gazetesi: Necat Teyfun