Vanlılar Hurafenin ne anlama geldiğini biliyor mu?

Biz Vangölü TV ekibi olarak Van halkına hurafenin ne olduğunu sorduk işte onlardan aldığımız cevaplar.

VAN 6.10.2021 19:43:15 0
Vanlılar Hurafenin ne anlama geldiğini biliyor mu?
Tarih: 01.01.0001 00:00

Hurafe: Akla ve gerçeğe aykırı düşen aldatıcı söz demektir. Gerçek hayatla ilişkisi olmayan, uydurma bir inançtır.

Bunlardan bazıları yıldız kayarken dilek tutmak, ağaca çaput bağlamak, tahtaya vurmak,  merdiven altından geçmek, nazara inanmak, kara kedinin uğursuzluk getirdiğine inanmak ve şeytan kulağına kurşun gibi birçok örnek var. Biz Vangölü TV ekibi olarak Van halkına hurafenin ne olduğunu sorduk işte onlardan aldığımız cevaplar.

Nihat Dinçer: Benim hurafeye pek inancım yok ama çevremde muska yapanları gördüm.

Rıdvan isimli vatandaş: Bilinç dışı, uydurma, inanç olduğunu düşünüyorum. Ve inanmıyorum.

Önder isimli vatandaş: Hurafenin batıl inanç olduğunu biliyorum ama inanmıyorum çok şükür Müslümanız biz öyle şeylere inanmayız.

Mustafa Ayhan: Hurafe batılı bir inancın kaynağıdır ve bu inancı kaynak olarak görüyorlar. Buna inanıp bu şekilde yaşıyorlar onların kendi yaşantısı biz buna müdahale edemeyiz. Ayrıca bizim dinimiz ve gelenek göreneklerimiz onlardan daha zengin. Kimse hurafelere inanarak bir şey elde edemez. Ben bunlara inanmıyorum çünkü bu inanç cahillik ve bağnazlıktır.

İbrahim Özkaçmaz: Hurafe teriminin tam olarak anlamını bilmiyorum ama batıl inançtır diye düşünüyorum ve ben bunlara inanmıyorum çünkü bana saçma geliyor. Sanki olmayan bir şeye inanıyormuşuz gibi geliyor.

İsmini vermek istemeyen vatandaş: İnsanlara nefes veren Allah’tır bu yüzden hurafe diye bir şey yoktur. Kimi insan taşa ve hayvana tapar kimisi başka bir şeye tapar. Bunun batıl inanç olduğunu düşünüyorum. Ve hiçbir şekilde inanmıyorum.

Kaynak: Vangölü TV