Vanlılar hizmet edecek başkan istiyor

Vanlıların Belediye Başkanı olarak seçilecek olan kişiden ortak beklentisi, 'Van için hizmet edecek, dürüst, Allah`tan korkan biri' olmasıdır.

VAN 15.02.2014 10:32:40 0
Vanlılar hizmet edecek başkan istiyor
Tarih: 01.01.0001 00:00
Seçimlerin yaklaşmasıyla beraber seçim heyecanı artarken halkın, seçilecek olan belediye başkan adayından beklentileri de tartışılmaya başlandı.

Konuyla ilgili olarak İlke Haber Ajansı’na konuşan Vanlılar seçilecek olan belediye başkanının Van için hizmet eden, dürüst ve Allah’tan korkan biri olmasını istediklerini belirttiler.

Van’ın yıllardır hak ettiği yeri bulamadığını hala alt yapı ve üst yapı anlamında sıkıntılarla boğuştuğunu ifade eden Vanlılar artık hizmet istiyor.

İşte Van halkının gönlünde yatan belediye başkanının profili…

Memlekette iş olanaklarının az olduğunu belirten Yılmaz Ak, birçok gencin uyuşturucuya müptela olduğunu belirterek, “Çoğu gencimiz işsizlikten dolayı uyuşturucu belasının pençesinde kıvranıyor. Onun için Belediyelerden iş olanakları oluşturacak projeler, Belediye Başkanından ise hizmet bekliyoruz” dedi.

“Belediyeler ehil insanlara verilmeli”
Belediyelerden en büyük beklentilerinin halkın malına yetim malı gibi sahip çıkmaları olduğunu dile getiren Mustafa Güneş, “ Belediyelerimiz kaynaklarını hizmet için kullanmalı başka odaklara yedirmemeleridir. En önemli konuların başında hizmet geliyor. Belediyelere baktığımızda bugün kendilerine aktarılan kaynaklar heba ediliyor. Farklı şekillerde kullanılıyor. Yandaşlarına peşkeş çekiliyor. Hâlbuki belediye malına sahip çıkılmalı şunu söylemeye çalışıyorum hizmet olursa memleket güzel olur. Belediye başkanına gelince her şeyden önce işin ehli olması gerekir. Çünkü iş ehlinin elinden kayarsa kıyameti kopar. Kim olursa olsun burada önemli olan hizmet etmesidir” şeklinde konuştu.

Belediyelerin hizmet yeri olması gerektiğini ifade eden Ali Diller ise “Belediye Başkanları iyi olmalı, milletine hizmet etmeli, halkına karşı dürüst ve hayırdan yana tavır almalı, halkına yardım etmeli. Şehrinin hizmetini yapmalı yollarını, sularını tamir etmeli, bunları bekliyoruz” ifadelerini kullandı.

M. Ali Gümüş ise “Belediyeler memleketimiz için çalışsın. Belediye başkanı da dürüst olsun çalıp çırpmasın o kadar.” dedi.
“Belediye başkanımızda Allah’tan korksun emanete ihanet etmesin”
Belediye başkanının her şeyden önce Allah’tan korkan biri olması gerektiğini ifade eden Sinan Avcı, “Belediye Van için çalışsın. Gençlerimize iş imkânları sağlasın, Belediye Başkanımız da Allah’tan korksun, emanete ihanet etmesin yeter. ” diye konuştu.

Seçimlerde hayırlısını istediklerini söyleyen Faruk Sevim ise, öncelikle kazasız belasız bir seçim istiyoruz. Van halkı mevcut siyasi partilerin çoğunu denemiştir. Yeni başkanımızdan da isteğimiz bol bol çalışmasıdır.” ifadelerini kullandı.

(Murat Dalgın, Sedat Karatay-İLKHA)