Vanlılar, Erivan'a uçak seferlerinin başlamasını istiyor

Ermenistan'a uçak seferleri başlarken, Vanlılar, bu gelişmeyle beraber Alican Sınır Kapısı'nın açılmasını ve Van-Erivan uçak seferlerinin başlamasını talep etti.

VAN 4.02.2022 10:33:52 0
Vanlılar, Erivan'a uçak seferlerinin başlamasını istiyor
Tarih: 01.01.0001 00:00

Ermenistan'a uçak seferleri başladı. Pegasus Hava Yolları, Pazartesi, Perşembe ve Cumartesi günleri Sabiha Gökçen Havalimanı'ndan Erivan Havalimanı'na, Salı, Cuma ve Pazar günleri ise Erivan Havalimanı'ndan Sabiha Gökçen Havalimanı'na seferler düzenleyecek.

Erivan Havalimanı'ndan Sabiha Gökçen Havalimanı'na 69,99 avrodan, Sabiha Gökçen Havalimanı'ndan Erivan Havalimanı'na ise 59,99 dolardan başlayacak. FlyOne Pazartesi, Çarşamba ve Cuma günleri Erivan'dan İstanbul Havalimanı'na sefer gerçekleştirecek. Bu seferler için biletler 39 avrodan başlayan fiyatlarla satışa sunulacak.

Yıllar sonra uçuşların başlayacak olması akıllara Iğdır'ın Karakoyunlu ilçesinde bulunan ve Türkiye ile Ermenistan'ı birbirine bağlayan Alican Sınır Kapısı'nı getirdi. 1933'ten beri hizmete kapalı olan sınır kapısının, 2009 yılında açılacağı konuşulsa da iki ülke arasındaki normalleşme sürecinin durması ile Alican Sınır Kapısı bir daha gündeme gelmedi.

Van'da da uçuşların başlatılması ile Van ile Erivan arasında ciddi seyahat organizasyonları gerçekleşeceğini belirten Vanlılar, her iki ülke arasında iş insanları arasında iş birliklerinin de bu anlamda gelişeceği ifade ettiler.

Direkt Van-Erivan, Erivan-Van uçuşlarını olması gerektiğini belirten Vanlı turizmciler ise, bu sayede Van'ın ekonomisinin ciddi anlamda kalkınacağını vurguladılar. Ermenistan'ın Van'ın ikinci pazarı olabileceğini vurgulayan turizmciler, bu kapsamda Alican Sınır Kapısı'nın açılmasının şart olduğunu ifade ettiler.

Kent yetkililerinin bu anlamda harekete geçmesi gerektiğini ve bu diyalog sürecinin sahiplenmesi gerektiğini söyleyen turizmciler, bu konunun gündeme getirilmesi gerektiğini söylediler.

Van Bölge Gazetesi: Uğur Tunçdemir