Vanlılar elektronik bilet sistemine alıştı

Van Büyükşehir Belediyesinin önemli ulaşım projelerinden olan elektronik bilet sistemi ‘Belvan Kart’ ile, bir ayda 567 bin 806 yolcu taşındı.

VAN 20.12.2017 13:34:24 0
Vanlılar elektronik bilet sistemine alıştı
Tarih: 01.01.0001 00:00
  Van Valisi ve Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Murat Zorluoğlu’nun talimatları doğrultusunda 18 Kasım 2017’de hizmete giren elektronik bilet sistemi ‘Belvan Kart’ uygulaması yoğun ilgi görüyor.

    Paralı taşıma sisteminin kaldırılmasına kısa bir süre kalmasına rağmen belediye otobüsleri bir ayda 517 806 yolcu taşırken, özel halk otobüsleri ise 50 bin civarında yolcu taşıdı. Ayrıca kent genelinde 22 bin 331 ‘Belvan Kart’ satışı yapıldı.
    Konuya ilişkin bilgi veren Ulaşım Dairesi Başkanı Kemal Mescioğlu, Van’da 2017 yılının başarılı çalışmalarından bir tanesinin de ‘Belvan Kart’ uygulamasının hayata geçirilmesi olduğunu söyledi.

   Mescioğlu, “Bu uygulama ile hem halkımıza konforlu bir yolculuk imkanı sağladık hem de vatandaşlarımızın araç içerisinde para alışverişiyle vakit kaybetmelerinin önüne geçmiş olduk. 18 Kasım 2017’de Valimiz ve Büyükşehir Belediye Başkan Vekilimiz Murat Zorluoğlu ile birlikte startını verdiğimiz ‘Belvan Kart’ uygulaması son derece başarılı bir şekilde devam ediyor. Biliyorsunuz vatandaşlarımızın sıkıntı yaşamaması için kartlarımızın yanında paralı yolcu taşıma sistemini de devam ettirdik. Ancak bunu kısa bir süre içerisinde kaldırmayı planlıyoruz. 2018 yılı itibariyle de araçlarımızda tamamıyla kartlı sisteme geçmiş olacağız” diye konuştu.
Kartlarını almayan vatandaşlara uyarılarda bulunan Kemal Mescioğlu, kısa bir süre çerisinde hem belediye araçlarının hem de halk otobüslerinin tamamıyla kart uygulamasına geçeceğini hatırlatarak, “Biri Cumhuriyet Caddesi Yapı Kredi Bankası civarı, biri Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi kampüs alanı, diğeri ise Faki Teyran Parkı civarında olmak üzere 3 noktada indirimli ve ücretsiz kart başvurularını alıyoruz. Bunun yanı sıra kent genelinde ise 54 noktada tam kart satış ve dolumu yapılmaktadır. Vatandaşlarımızın en kısa süre içerisinde buralarda kartlarını temin etmeleri gerekiyor.