VANLILAR ÇÖP KONTEYNER İSTİYOR

Vanlılar sağlıklı bir yaşam için çöplerini dökebileceği çöp konteynerleri istiyor.

VAN 27.07.2017 16:20:52 0
VANLILAR ÇÖP KONTEYNER İSTİYOR
Tarih: 01.01.0001 00:00

Kentin sadece bazı noktalarına konulan çöp konteynerları için vatandaş tepki göstererek sağlıklı ve temiz bir hayat yaşamak için çöplerini dökebileceği çöp konteynerları istiyor.

Çöp konteynerlarını kentte sadece İpekyolu ilçesinde gördüğünü dile getiren Ahmet Gül  isimli vatandaş, “ Bizlerede değer vermelerini ve kentin birçok ilçesinde çöp konteynerları görmeyi istiyoruz. İpekyolu Belediyesi sınırları içerisinde birçok noktalara koyulan konteynerlardan bizler de hak ediyor ve istiyoruz. Biz de bu memleketin birer evladıyız. Bizim sağlığımız başkalarının sağlığından daha az değerli değildir. İstasyon Mahallesi’de Tuşba ilçesinin kalbidir. Ama görüyoruz ki çöplerimizi dökeceğimiz bir çöp konteyneri bile yok.” şeklinde konuştu.

“Koku evin içinde kalıyor”

Çöpleri geceye 21.00’ a kadar evde beklettiklerini ve mağdur olduklarını dile getiren Halil Kızıl isimli vatandaş, “Bizlerde bu memleketin birer evladı ve mahalle sakini olarak mahallemizde sağlıklı çöp konteynerları istiyoruz. Neden sadece kentin bazı noktalarına koyuyorlar merak ediyorum? Ayrıca bize neden önem verilmiyor?  Biz sabahtan akşama kadar çıkan çöpü evde tutuyoruz. Zaten gün içerisinde çöpü dışarı bırakmak yasak. Bu şekilde mağdur ediliyoruz. Koku evin içinde kalıyor ve komşularımız rahatsız olmasın diye dışarıya da bırakamıyoruz. Bu yapılması gereken bir hizmettir. Yeklilileri sağ duyulu olmaya davet ediyorum.” dedi.

Yunus Tuğrul / Van Olay