Vanlılar Bidonlara Hücum Etti

Van'da AFAD konutlarının terfi hatlarının testlerinin yapılabilmesi için 6 gün uygulanacak su kesintisi vatandaşları kara kara düşündürüyor.

VAN 19.04.2013 10:26:36 0
Vanlılar Bidonlara Hücum Etti
Tarih: 01.01.0001 00:00

Van Büyükşehir Belediyesi tarafından kaptaj bağlantısı ve TOKİ tarafından yapımı süren AFAD konutlarının terfi hatlarının testlerinin yapılabilmesi için 6 gün uygulanacak olan su kesintisi vatandaşları kara kara düşündürüyor. Van merkez, Edremit ve Çiçekli beldesi ile Gevaş ilçesinin bir kısmında 6 gün süreyle su kesintisi uygulanacak kentte, vatandaşlar günlerdir su depolarken, su kesintileri en çok bidon satan esnafı sevindirdi.

Van Büyükşehir Belediyesi tarafından 6 gün süreyle uygulanacak su kesintisi vatandaşları kara kara düşündürürken, bidon satan esnaf ise memnun. Su ihtiyaçlarının kısmen de olsa çözmeye çalışan vatandaşlar şimdiden su depolamaya başladı. Evde su koyacak başka kap-kaç bulamayan vatandaşlar bidonlara akın etti.

"BİZ İKİ KEZ MAĞDUR OLDUK"

Van gibi büyük bir kentte 6 gün suların kesilmesinin çok büyük sıkıntılar getireceğini belirten vatandaşlar, yetkililerin bu durumu en kısa zamanda çözmesini istedi. Evde günlerdir su depoladıklarını belirten vatandaşlar, "Artık su koyacak kap-kaç kalmadı. Bu nedenle çarşıya inp bidonlara akın ettik. Durum böyle olunca bidon fiyatları da birden bire arttı. Esnaf su kesileceği haberi alır almaz bidon fiyatları taban yaptı. Bu durum biz vatandaşları iki kez mağdur ediyor. Hem belediye hem de esnaf vatandaşları mağdur ediyor. Biz vatandaşlar ne yapacağımızı şaşırdık" dedi.

"BİR YILLIK SATIŞI GERÇEKLEŞTİRDİK"

Satışlardan don derece memnun olan esnaf da, "Bidon fiyatlarımız 8 ila 15 TL arasından değişiyor. Kentte 6 gün su kesileceğinin duyurmasıyla birlikte bidon satışlarında büyük oranda artış oldu. Son bir hafta içinde yaklaşık bir yıllık satışı gerçekleştirdik. Amacımız vatandaşı mağdur etmek değil onlara yardımcı olmaktır. Kaldı ki biz de bu kentte yaşıyoruz ve bizimde su sorunumuz var" şeklinde konuştular. - Van