Vanlı usta 'Altın Eller'de

Van'da yıllardır taş ve gümüş işlemeciliği üzerinde çalışma yapan ve aynı zamanda Kültür Bakanlığı'ndan da 'devlet sanatçısı' unvanı bulunan Ferhat Şimşek, İstanbul Beyoğlu Belediyesi tarafından geleneksel olarak düzenlenen '

VAN 18.09.2015 11:16:43 0
Vanlı usta
Tarih: 01.01.0001 00:00
 Haber: Adil HARMANCI

Beyoğlu Belediyesi tarafından her yıl geleneksel olarak düzenlenen ve bu yıl 10'uncusu düzenlenen "Altın Eller Geleneksel El Sanatları Festivali" ülkedeki birçok sanat çevresini ağırladı.

Bu yılki festivale Van'ı temsilen taş işleme ustası Ferhat Şimşek de katıldı.

FESTİVALİN AMACI

Beyoğlu Belediyesi, Kültür ve Turizm Bakanlığı, İstanbul Büyükşehir Belediyesi ve Kültür Kenti Vakfı işbirliğiyle bu sene 10. kez düzenlenen festival ile geçmişten gelen geleneksel el sanatlarının korunması, yaşatılması, gelecek kuşaklara aktarılması ve üretime dönüşümünün yaygınlaştırılması amaçlanıyor.

Festival bir kez daha kapılarını İstanbullulara açarken, her yıl olduğu gibi bu yıl da yoğun ilgiyle takip edildiği belirtilen festivale Türkiye'nin yedi bölgesinden 45 farklı branşta toplam 70 zanaatkâr katıldı.

10 GÜN SÜRDÜ

Festival 4-13 Eylül tarihleri arasında gerçekleştirildi.

Festivale katılan sanatçılar ve zanaatkârlar, tel kırma, keçecilik, karagöz, yemeni, çömlek, ahşap işçiliği, tespih, can üfleme, taş işçiliği, bakır işleme, gümüşçülük, bıçakçılık, çalgı yapımı, çinicilik, deri, dokuma, iğne oyası, lületaşı ve sedef ile ilgili eserlerini sergiledi.

URARTU İSTANBUL'DA

Van'ı temsilen festivale katılan taş ve gümüş işlemecisi Ferhat Şimşek de, Urartu dönemine ait figürlerin yer aldığı eserlerle festivale katıldığını söyledi.

Büyük bir ilgi ile karşılaştıklarını ifade eden Şimşek, "Kültürümüzü en iyi şekilde tanıtmanın ve yaşatmanın gururunu yaşıyorum. Çok verimli bir festival oldu. Eserlerimiz büyük bir ilgi gördü, bu nedenle de içim çok rahat." diye konuştu.Kaynak / Editör: Prestij Haber Merkezi - Adil Harmancı