Vanlı Sporcular Türkiye Finaline Çıktı

Anadolu Yıldızlar Ligi Masa Tenisi Yarı Final Müsabakaları’nda Vanlı sporcular büyük başarı elde ederek Türkiye finallerine katılmaya hak kazandılar.

VAN 1.04.2014 15:41:25 0
Vanlı Sporcular Türkiye Finaline Çıktı
Tarih: 01.01.0001 00:00
Anadolu Yıldızlar Ligi Masa Tenisi Yarı Final Müsabakaları'nda Vanlı sporcular büyük başarı elde ederek Türkiye finallerine katılmaya hak kazandılar.

Gençlik ve Spor Bakanlığı Spor Genel Müdürlüğü tarafından hayata geçirilen Anadolu Yıldızlar Ligi Masa Tenisi Müsabakaları'nda Vanlı sporcular büyük başarı elde ederek, Türkiye finallerine katılmaya hak kazandılar. Elazığ'da düzenlenen Masa Tenisi Türkiye Yarı Final Eleme Müsabakaları'na 4 kız, 4 erkek sporcu ile katılan Van ekibi, yarı final eleme grubunda karşılaştıkları Bingöl ve Tunceli takımlarını eleyerek finale yükseldiler. Elazığ'da düzenlenen Türkiye Şampiyonası Yarı Final Müsabakaları'nın finalinde de Malatya ile karşılaşan Vanlı sporcular, Malatya'yı 3-2 yenerek, Anadolu Yıldızlar Ligi Türkiye Şampiyonası finalinde 12 takım arasında yerini almaya hak kazandı. 12 takım arasında yapılacak olan Anadolu Yıldızlar Ligi Türkiye Şampiyonası final müsabakaları 07-09 Mayıs 2014 tarihleri arasında Manisa'da düzenlenecek.

Elazığ ilinde yapılan müsabakalar hakkında bilgi veren Masa Tenisi Baş Antrenörü Mahmut Kurt ve Yardımcı Antrenör Zennure Başaran, alınan sonuç karşısında mutlu olduklarını söylediler. Müsabakalara Van'dan 4 kız ve 4 erkek sporcu ile katıldıklarını söyleyen Masa Tenisi Yardımcı Antrenörü Başaran, "Çok iyi çalıştık, inandık ve güvendik. Dolayısıyla başarıyı da yakalamış olduk. Türkiye genelinde son 12 takım arasında yer almak oldukça mutluluk verici bir durum. Mayıs ayında yapılacak olan Türkiye şampiyonasına da iyi hazırlanarak oradan da iyi bir derece alarak, Van'ın adını en iyi şekilde duyurmak istiyoruz" dedi.

Masa Tenisi Van takımı Baş Antrenörü Mahmut Kurt ise, "Turnuva öncesi favori gösterilen takımlar vardı. Malatya gruptan çıkıp final müsabakalarına gidecek diye söyleniyordu. Vanlı sporcularımız ellerinden geleni yaparak Malatya'yı da grubundan eleyerek Türkiye şampiyonasında 12 takım arasında yerini aldı. Final müsabakalarında çok iyi takımlar ve sporcularla mücadele edecekler. Ancak bizde sporcularımıza güveniyoruz. Onlarda ellerinden geleni yaparak Van'a yakışan bir başarı ile döneceklerine inanıyorum. Ayrıca malzeme konusunda bizlere destek veren, sporcularla ayrı ayrı ilgilenen Van Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Aslan Sinir'e de teşekkür ediyorum" diye konuştu.