Vanlı Sanatçılardan festival tepkisi…

Van'ın Kurtuluş etkinlikleri kapsamında düzenlenen festivallerde kendilerine yer verilmeyen Vanlı Sanatçılar duruma tepki göstererek, festivallere sürekli yabancı sanatçıların davet edildiğini ve kendilerinin görmezden geldiğini belirttile

VAN 2.04.2018 09:39:03 0
Vanlı Sanatçılardan festival tepkisi…
Tarih: 01.01.0001 00:00
  Van'ın Kurtuluş etkinlikleri ve Van Valiliği'nin Van Shopping Festivali kapsamında her gün değişik  Sanatçılar sahne alırken, yıllardır çok sayıda Albüm ve Kliplerinin olduğunu söyleyen Vanlı Sanatçılar "Memleketimiz için böylesi güzel  bir Festivale dahil edilmememiz bizleri gönülden yaraladı" ifadelerini kullandılar.

 


      Vanlı Ulusal Sanatçı Ali Gündüz, yetkililere seslenerek, "Türkü okuduğumuzda memleketimiz Van'ı nasıl türkülerimize dahil edebiliriz yıllardır bunun hesabını yapıyoruz. 15 yıllık Sanat hayatımda 10 Klip, 2 Albüm, 1 Yerel, 3 Ulusal Tv kanallarında programlar yaptım. Her fırsat bulduğumda Van'ı en iyi şekilde temsil etmeye  çalıştım. Tüm bunları yaparken yılda bir defa olsun başta Van Valiliği, Vekillerimiz, Kültür ve Turizm Müdürlüğü'ne sesleniyoruz. Lütfen artık bizleri de görün. Bu tavır nereye kadar? Hep yabancı hayranlığı. Biraz da yerel sanatçılara sahip çıkın!" diyerek sitemini dile getirdi.  

 


     Vanlı Sanatçılar Yusuf Sahik ve Nurhan Atmaca ise yıllardır Van'da televizyon programları yaptıklarını, sürekli kentin kültürüne katkı sunmaya çalıştıklarını söyleyerek, "Ama ne hikmettir ki kendi ilimizde düzenlenen etkinliklere katılamıyoruz. Acaba eksikliğimiz nedir" diyerek tepkilerini ortaya koydular.  

 


      İstanbul'da yaşayan Vanlı Ulusal Sanatçı Mehmet  Öndül ise gazetemize telefon aracılığıyla yaptığı açıklamada, "Şahsım olarak her zaman memleketime hizmet etmeye hazırım. Zaten birçok etkinliklerde de ücret almadan Van'a geldim. Çoğu zamanlarda  İster Vekiller tarafından, Belediyeler tarafından, Dernekler tarafından katkımız olsun amaçlı katılım gösterdik. Böylesi  Sanat ve Kültürel etkinliklerde  bizleri hemşehrilerimizle buluşturmayanlar, utansınlar. Ben yıllardır Ekin Tv ve Süper Tv'de müzik programları yapıyorum. Birçok albüm ve kliplere imza attım. Ama ne yazık ki memleketimizi yönetenler bizleri görmezden geliyorlar" ifadelerini kullandı.