Vanlı Sanatçı Sinan Demirtürk albüm tanıtımı yapacak

Vanlı Halk Müziği Sanatçısı Sinan Demirtürk, 22 Nisan Salı Akşamı kendi albümünü Vanlılara tanıtacak. Edremit Kocaeli Parkı Bahçevan Aile Restorant'ta yapılacak olan tanıtım programına halkın ilgi göstermesi bekleniyor.

VAN 18.04.2014 19:45:32 0
Vanlı Sanatçı Sinan Demirtürk albüm tanıtımı yapacak
Tarih: 01.01.0001 00:00

Vanlı Halk Müziği Sanatçısı Sinan Demirtürk, 22 Nisan Salı Akşamı kendi albümünü Vanlılara tanıtacak. Edremit Kocaeli Parkı Bahçevan Aile Restorant'ta yapılacak olan tanıtım programına halkın ilgi göstermesi bekleniyor.

Van'ın yetiştirmiş olduğu halk müziği sanatçılarından Sinan Demirtürk ilk albümünü çıkardı. Albümünü bir tanıtım programı ile Vanlılarla buluşturmak istediğini söyleyen Sinan Demirtürk, Vanlı sanatçılara destek verilmesi gerektiğini söyledi.


Bölge Gazetesini ziyaret ederek Yazı İşleri Müdürü Bişar Ulutaş ile görüşen Halk Müziği Sanatçısı Sinan Demirtürk, çocukluktan gelen bir tutkuyla müziğe bağlı olduğunu gençlik yıllarında tamamen Türk Halk Müziği ile özdeşleştiğini anlatan Demirtürk, "Müzik tutkunu olmam, sonraki yıllarda benim Türk Halk Müziği ile özdeşleşmeme yol açtı. Daha sonra madem bu işi yapıyoruz dedik ve çeşitli yerlerde küçük çaplı konserler verdik. Davetlere icabet ettik, belli kurumlarda programlar yaparak sanatımızı ilerlettik" dedi.

"İLK ALBÜMÜMÜ ÇIKARDIM"
İlk albümünü çıkarmanın heyecanını yaşadığını söyleyen Demirtürk, "Sevdiğim eserlerden oluşan bir albüm yapmaya karar verdim. Ekim 2013'te bu albümü yapmaya başladık. 2014'ün Mart ayında bitti. Alt yapıları aranjeleri kayıtları Yaşar Başözdeş hocamız tarafından Stüdyo Başözdeş ADANA da yaptık. Klip çekimlerimi İstanbul büyük ada da murat Alphan yönetiminde REC Yapım ile yaptık. Albümün fiziki ve dijital ortamda basım ve dağıtımını Aydın Plak, Nurettin Aydın beyle yaptık. Yaklaşık 15-20 gündür klibimiz dijital ortamda ve sosyal paylaşım sitelerinde dağıtıma başlanmıştır. Dedik ki madem bu işi yaptık bir de tanıtım gecesi yapalım. Kocaeli Parkı'nda Bahçevan Aile Restaurant'ta yemekli ve kokteyl tarzında bol müzikli bir tanıtım gecesi yapmayı kararlaştırdık. İnşallah hayırlısı olur. Tüm misafirlerimizi memnun gönderirsek ne mutlu bize" ifadelerini kullandı.
Kulağa hoş gelen tüm müzikleri dinlediğini söyleyen Sinan Demirtürk, "Özellikle Türk Halk Müziği'nde Erdal Erzincan olsun, Özcan Türe olsun daha ismini sayamadığım birçok üstadım var. Bunları severek dinliyorum. Taklit yapmayı sevmem, kimseye özenmem. Kendi sesimle okumaya çalıştım, kendi yorumumu kattım, umarım insanlar beğenir" diye konuştu.

"TANITIM GECEMİZ RENKLİ GEÇECEK"
Tanıtım gecesinin çok renkli ve güzel geçeceğini umduklarını anlatan Demirtürk, "Gecemizde Van Toplum Kültür ve sanat Derneği Başkanı Murat Oto ve dernek üyeleri, saz arkadaşlarımız, Sanatçı arkadaşlarımızdan Yaşar Eryiğit bizimle birlikte olacak. Yine Vanlı bayan bir sanatçımız Gülden Solmaz, Şair hocamız Ahmet Zahiroğlu da bizimle beraber olacak. Bu şekilde güzel bir gece düzenlemeyi düşünüyoruz" şeklinde konuştu.


Son yıllarda Vanlı sanatçılara bir nebze olsun sahip çıkıldığını, ancak bunun yeterli olmadığını ifade eden Sinan Demirtürk, "Ben şunu söylemek istiyorum, 2012'ye yeni girdiğimiz dönemde Van'da birçok otel ve birçok kurum yılbaşında dışarıdan sanatçı getirmedi. Hep Vanlı sanatçılar programlara dahil oldu. Van'daki bütün etkinlik yapan kurumlarımızın Vanlı sanatçılarımıza öncelik vermesi daha doğru olur diye düşünüyorum. Kendi memleketimizde o saygıyı o sevgiyi yakalarsak emin olun ülkemizin diğer illerinde de o saygı ve sevgiyi yakalarız ifadelerini kullandı. (Bölge Gazetesi)