Vanlı öğrencilerden Soma'ya mektup

Van'ın İpekyolu ilçesi Makbule Küçükçalık Ortaokulu öğrencileri, yaptıkları resimlerle yazdıkları şiir, kompozisyon ve mektupları maden faciası yaşayan Soma'daki öğrencilere göndererek örnek bir davranışta bulundular.

VAN 6.06.2014 20:47:05 0
Vanlı öğrencilerden Soma
Tarih: 01.01.0001 00:00

 İpekyolu ilçesi Makbule Küçükçalık Ortaokulu öğrencileri yakın zamanda meydana gelen ve ülkenin doğusundan batısına herkesimi yasa boğan Soma maden faciası sonrası okullarında anlamlı bir çalışma yürüttüler. Ülke genelinde İlköğretim ve Ortaöğretimde uygulanan Evrensel Değerler Eğitimi Projesi kapsamında öğrenciler, Haziran ayı değeri olan ‘Örnek İnsan Olmak ve Anne-Baba Hakkı Değerini’ genişleterek ayın değeri olarak Soma’yı konu aldılar. 5. 6. 7. ve 8. sınıf öğrencileri yaptıkları çalışma ile Van’dan Soma’ya bir köprü kurdular.

 

 “Somalı kardeşlerimizin acılarını hafifletmek ve yalnız olmadıklarını göstermek istedik”

Etkinliği koordine eden okul psikolojik danışman ve rehber öğretmeni Veysel Bildik, “2011 Ekim ve Kasım aylarında Van’ımız iki büyük deprem gördü ve bu büyük acımızı ülkenin her kesiminden gelen maddi manevi desteklerle hafiflettik. Yakın zamanda Soma ilçesinde meydana gelen ve yüzlerce maden emekçisinin yaşama veda ettiği üzücü olay karşısında biz de okul olarak bir şeyler yapmak istedik. Buradaki amacımız dünyada maddiyattan daha değerli ve anlamlı nesnelerin olduğunu göstermekti ve bunu yaptığımıza inanıyoruz. Öğrencilerimizin yaptığı resim, şiir, kompozisyon ve Soma’lı kardeşlerine yazdıkları mektupları okulumuzda sergiledik. Bu yüzlerce eseri aynı zamanda Soma’daki Gazi Mustafa Kemal İlkokulu’na gönderdik ve Somalı kardeşlerimizin acılarını hafifletmek ve yalnız olmadıklarını göstermek istedik.” şeklinde konuştu.

 

“İnsanların tenlerinin ve dillerinin renkleri farklı olabilir fakat akan gözyaşlarının renkleri aynıdır” diyen Bildik, etkinlik kapsamında çok sayıda Kürtçe şiir ve kompozisyon yazan öğrencinin de olduğunu belirtti.