Vanlı Öğrenciler Tablet Bilgisayarlarına Kavuştu

Fatih Projesi kapsamında Van'daki okullarda tablet bilgisayar dağıtımına başlandı.

VAN 13.02.2013 14:37:49 0
Vanlı Öğrenciler Tablet Bilgisayarlarına Kavuştu
Tarih: 01.01.0001 00:00

Fatih Projesi kapsamında Van'daki okullarda tabletBilgisayar dağıtımına başlandı. İlk tabletleri Van Valisi Münir Karaloğlu, Hüseyin ÇelikAnadolu İmam Hatip Lisesi'ndeki öğrencilere ve öğretmenlere dağıttı.

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından gönderilen 449 tabletBilgisayar, Van'da öğrencilere dağıtıldı. İlk tabletlerin dağıtımı için VanHüseyin ÇelikAnadolu İmam Hatip Lisesi'nde tören düzenlendi. Törene Van Valisi Münir Karaloğlu, Milli Eğitim Müdürü Mucip Kına katıldı. tablet bilgisayarları dağıtmadan önce konuşan Vali Münir Karaloğlu, okullarda artık kara tahtalar yerine akıllı tahtaların, tebeşir yerine ise tabletlere dokunmanın yer alacağını söyledi. Vali Karaloğlu, "Ülkeler arasındaki asıl yarış bilgiyi üretme ve bilgiyi kullanıp en hızlı şekilde ulaşabilmektir. Bilgilere bundan sonra teknoloji sayesinde daha iyi ve hızlı erişebileceksiniz. Bundan sonra bilgiyi daha verimli ve hızlı kullanacaksınız. Bu projenin amacı da budur" dedi.

Daha sonra tablet bilgisayardan ilk olarak matematik dersi işlendi. Vali Karaloğlu, öğrencilere tablet bilgisayarları verdikten sonra kendilerinden başarı beklediğini söyledi. Öğrencilerin ardından öğretmenlere de tabletBilgisayar veren Vali Karaloğlu, ayrıca Van'da 27 okula 667 akıllı tahta dağıtıldığını söyledi. - Van