Vanlı Öğrenciler Meclis Başkanlarını Seçti

Okullarda demokrasi bilincinin yerleştirilmesi amacıyla Millî Eğitim Bakanlığı Demokrasi Eğitimi ve Okul Meclisleri Yönergesi kapsamında Van İl Milli Eğitim Müdürlüğü Salonu`nda düzenlenen İl Öğrenci Meclisi Başkanı seçiminde büy?

VAN 28.11.2012 19:06:29 0
Vanlı Öğrenciler Meclis Başkanlarını Seçti
Tarih: 01.01.0001 00:00
12 ilçeden seçilen 41 okul temsilcisinin oy kullandığı seçimlerde 15 öğrenci başkan adayı oldu. Divan Kurulu seçiminden sonra 41 öğrencinin oy kullandığı seçimler sonunda en fazla oy alan aday İl Öğrenci Meclis Başkanı oldu.

 

Adaylar, Divan Kurulunun kendilerine tanıdığı 4 dakikalık sürede kendilerini tanıtırken vaatlerini de anlattı. Daha sonra hazırlanan seçim sandığına oylarını atan 41 öğrenci İl Öğrenci Meclisi Başkanı`nı seçti.

 

Sandıkların açılmasıyla yapılan açık oy sayımı sonunda, 12 oy alan Erek Anadolu Lisesi öğrencisi Mert Furkan Yaşar, İl Öğrenci Meclisi Başkanı oldu.

 

Arkadaşlarından en fazla oyu alan Yaşar, "Arkadaşlarımın İl Öğrenci Meclis Başkanı olarak seçmeleri beni mutlu etti. İlimizin eğitimine günü birlik değil kalıcı çözümler üretmek için arkadaşlarımla birlikte elimizi taşın altına koyacağız. İlçe temsilcilerimiz ile ilimizdeki yöneticilerimizle bir araya gelmeye çalışacağız. Bundan sonra Van`ımızı Ankara`da en iyi şekilde temsil etmeye çalışacağım. Bana oy veren, vermeyen bütün arkadaşlarıma ve emeği geçen yöneticilerime teşekkür ederim." dedi.

 

İlçelerden gelen ilçe temsilcisi öğrenciler, idareci ve öğretmenler hatıra fotoğrafı çektikten sonra Van Milli Eğitim Müdürlüğü`nden ayrıldılar. (Mahmut Aytekin - İLKHA)