Vanlı öğrenci Türkiye birincisi oldu

Anadolu Gençlik Derneğinin her yıl geleneksel olarak düzenlediği Siyer-i Nebi sınavının liseler kategorisinde Vanlı öğrenci Türkiye birincisi oldu.

VAN 10.04.2018 16:45:51 0
Vanlı öğrenci Türkiye birincisi oldu
Tarih: 01.01.0001 00:00
  Peygamber Efendimiz Hz. Muhammed’in (sav) sevgisini aşılamak, O’nun hayatından kesitler sunmak ve O’nu rehber alacak bir nesil yetiştirmek amacıyla gerçekleştirilen ve Türkiye genelinde 800 bine yakın öğrencinin katıldığı yarışmada, Van Cumhuriyet Anadolu Lisesi 10. sınıf öğrencisi Okan Uyuğ birinci oldu. Anadolu Gençlik Derneği Van Şubesi tarafından 31 Aralık Mekke’nin Fethi programında il ödülü olan 1 adet tam altınla ödüllendirilen Okan Uyuğ, Türkiye genelindeki derecesinden dolayı da Anadolu Gençlik Derneği Genel Merkezi tarafından 6 adet tam altın ve kitap seti ile ödüllendirildi.

 


      Konuyla ilgili bir açıklama yapan Anadolu Gençlik Derneği Van Şube Başkanı Yusuf Aydın, ‘insanların en hayırlısı, insanlara faydalı olandır’ anlayışıyla yola çıktıklarını belirterek, “Anadolu Gençlik Derneği olarak bu yıl 43. yılımızı icra ediyoruz. Milli ve manevi değerlerine bağlı bir nesil yetiştirmenin gayretinde 43 yıldır bu çalışmaları yürütüyoruz. Bu sınavın, sadece küçük bir bilgi testi olduğunu ve önemli olanın Peygamberimizin (sas) izinde gitmenin, O'nun sünnetine uygun yaşam sürmek olacağını unutmamalıyız” dedi.
Peygamberi örnek alan bir gençlik yetiştirilmesi amacıyla her yıl düzenlenen yarışmaya Van’dan 8 bine yakın öğrencinin müracaat ettiğini belirten Aydın, Türkiye geneli yapılan bu yarışmada bu sene birincinin Van’dan çıkmış olmasından dolayı gurur duyduklarını kaydetti. Aydın, “Anadolu Gençlik Derneği Van Şube olarak milli ve manevi değerlerine sahip çıkan bir gençlik yetiştirilmesi için çalışmalarımıza bütün hızıyla devam edeceğiz. Tekraren Siyer-i Nebi sınavımıza katılan tüm liseli ve ortaokullu kardeşlerimizi tebrik ediyorum’’ diye konuştu.Bölge Gazetesi Haber Merkezi