Vanlı kahveci Şeker; Kadınlar hayatın her alanında neden kahveci olmasın?

Kadınların başaramayacağı hiçbir iş yoktur. Kadınlar her alan da yer alamaya devam ediyor. Öyle ki erkek mesleği olarak bilinen kahveciliğe kadar… Van’da kahvehane işleten Şule Yüksel Şeker yaptığı iş ile erkeklerin bile takdirini t

VAN 4.11.2021 10:56:40 0
Vanlı kahveci Şeker; Kadınlar hayatın her alanında neden kahveci olmasın?
Tarih: 01.01.0001 00:00

VANGÖLÜ TV/ÖZEL
Pandemiden dolayı yaşadığı sıkıntılardan nedeniyle kahvehane açtığını söyleyen Şule Yüksel Şeker, “Japon pasajı esnafıyım daha önceden çeyiz yeri işletiyordum. Pandamiden dolayı pasajımızın üst katında bulunan kahvehane 7-8 ay kapalı kaldı. Bizde değerlendirmek adına çaycılığa başladık”. Şeklinde ifade etti.
Kahvehane işlettiği için çevresinde olumlu bir şekilde karşılandığını söyleyen Yüksel, “ Japon pasajı esnafı ve dışarıdan gelen esnaflar kadın kahvecinin olmasını olumlu karşılıyorlar. Herhangi bir ters tepki ile karşılaşmadık aksine takdir edildik. Zaten kadınlar hayatın her yerinde olduğu için kadın kahveci durumumuz olumlu karşılandı. 18 yıllık esnaflık tecrübem olduğu için kadın olarak kahvede çalışmakta hiç zorlanmadım”. Dedi.
Pasajdaki esnaflar ise kadınların erkelerden daha temiz olduğunu ifade ederek, “Kadın kahvecinin olması çok iyi çünkü daha temiz ve nezih oluyor. Dolayısıyla kendisinden memnunuz. Kadın kahvecinin olması bir esnaf olarak benim açımdan normal bir durum. Çünkü birçok işletmemiz aynı durumda hemen hemen kadınsız çok az esnafımız var”. Şeklinde konuştu.
Kaynak: Vangölü TV