Vanlı Kadınlardan 15 Şubat Yürüyüşü

Van’da Demokratik Özgür Kadın Hareketi (DÖKH), 15 Şubat Abdullah Öcalan'ın Türkiye'ye getirilişine protesto etmek amacıyla yürüyüş düzenledi.

VAN 15.02.2014 10:41:36 0
Vanlı Kadınlardan 15 Şubat Yürüyüşü
Tarih: 01.01.0001 00:00
DÖKH ve BDP Van Kadın Meclisi üyeleri düzenledikleri yürüyüşle komployu protesto etti. Belediye Garajı önünde bir araya gelen yüzlerce kadına, DTK Eş Genel Başkanı ve Van Bağımsız Milletvekili Aysel Tuğluk, BDP Van Büyükşehir Belediye Eş Başkan Adayı Hatice Çoban’ın yanı sıra BDP ilçe belediye eş başkan adayları da eşlik etti. Ellerinde “Fotoğraflar yetmez, Önder Apo’yu istiyoruz” pankartı ile yürüyüşe geçen kadınlar polis barikatını aşarak halk kürsüsüne kadar yürüdü.



Burada bir konuşma yapan DTK Eş Genel Başkanı ve Van Bağımsız Milletvekili Aysel Tuğluk, komployu kınayarak AKP’nin tüm oyalama politikalarına rağmen kadınları PKK Lideri Abdullah Öcalan etrafında direniş çemberi oluşturmaya çağırdı.
Tuğluk: “Elbette ki bir halkın önderliğinin, bir komployla Türkiye’ye teslim edilmesi kara bir gündür. Öncelikle bu komployu nefretle kınıyoruz. Bu komployla halklar arasında bir savaş çıkarılması hedeflendi. Belki yüzyıllara yayılacak bir Kürt-Türk savaşı çıkarılarak egemen güçler, sömürgeci güçler Orta Doğu’ya hakim gelmek istediler” dedi.