Vanlı kadınlara savatlı gümüş işlemeciliği kursu

Van Büyükşehir Belediyesi, unutulmaya yüz tutmuş el sanatlarını yaygınlaştırmak için ücretsiz savatlı gümüş işlemeciliği kursu açtı.

VAN 28.02.2022 11:49:20 0
Vanlı kadınlara savatlı gümüş işlemeciliği kursu
Tarih: 01.01.0001 00:00

Kökeni Urartulara kadar dayanan, 2 bin 800 yıllık geçmişi olan savatlı gümüş işlemeciliği kursu Büyükşehir Belediyesi atölyelerinde yeniden hayat buluyor. Kadın ve Aile Hizmetleri Dairesi Başkanlığı tarafından açılan Savatlı gümüş işlemeciliği kursunda kadın kursiyerlere, savatlı gümüş işlemeciliğinin incelikleri öğretiliyor.

Savat ustalarından Sadullah Özmen tarafından verilen kursta kadınlar hem meslek öğreniyor hem de unutulmaya yüz tutmuş bir sanatı yeniden gün yüzüne çıkarıyor. Ayrıca 7 ay sürecek kursun sonunda kursiyerlere Milli Eğitim Bakanlığı onaylı ustalık belgesi verilecek.

Büyükşehir Belediyesi olarak kadın istihdamına katkı sağlamak olduğunu belirten Kadın ve Aile Hizmetleri Dairesi Başkanı Selma Biçek, “Savatlı gümüş ilimizin önemli değerlerinden biri. Şu anda savatlı gümüş işlemeciliği kentimizde çok az yapılıyor. Bizlerde bu unutulmaya yüz tutmuş bu mesleği yeniden canlandırmak için bu kursu açtık. Amacımız bu kadınları iş hayatına girmelerini sağlamak ve onlara ekonomik bir değer kazandırmak. Şu anda kursumuza yoğun bir ilgi var. Kursa gelen öğrenciler sertifika alarak el sanatını yaygınlaştıracaklar” dedi.

Böyle bir kursun açılmasından dolayı mutlu olduklarını belirten kadınlar “Kurs sayesinde hem boş zamanlarımızı değerlendiriyoruz, hem de Büyükşehir Belediyesi sayesinde savatlı gümüş işlemeciliği mesleğini öğreniyoruz. Bu tür kursların daha sık yapılması biz kadınlar için çok önemli. Kurs için Büyükşehir Belediyesine teşekkür ediyoruz” dediler.