Vanlı işadamlarına eğitime destek çağrısı

Van`da, Van Eğitim Derneği`nin katkılarıyla yapılan bir okulun açılışında konuşan Van Valisi Münir Karaloğlu, ülkenin her köşesinde bulunan Vanlı işadamlarına seslenerek eğitime destek vermeleri için çağrıda bulundu.

VAN 13.02.2013 10:42:33 0
Vanlı işadamlarına eğitime destek çağrısı
Tarih: 01.01.0001 00:00
 Van Eğitim Derneği tarafından yaptırılan Yardım Sevenler Derneği Anadolu Lisesi`nin açılış programına Van Valisi Münir Karaoğlu, Van Eğitim Derneği başkanı Yakup Simeklioğlu, VATSO başkanı Mirza Nadiroğlu, VATBO başkanı Feridun ırak, Van Esnaf ve Sanatkarlar Odası ve Van Şoförler Odası yönetim kurulu başkanı Faruk Alpaslan, okul yönetimi katıldı.

Programda bir konuşma yapan Vali Münir Karaloğlu, geçen yıl yaşanan depremler sonucunda yıkılan okulların yerine yeni yapılan derslik sayıları hakkında bilgi verdi. Depremde 66 okulun ve bununla beraber bin 15 dersliğin yıkıldığını hatırlatan Karaloğlu, bunun yanında yıkılan okul ve dersliklerin yerine 133 okul ve 2 bin 613 dersliğin yapıldığını ifade etti.
Her Vanlının eğitime bir şekilde destek vermesi gerektiğini söyleyen Karaloğlu, desteğin sadece maddiyatla yapılmayacağına dikkat çekti. Van`da son yıllarda üniversite sınavlarındaki başarısızlıkları hatırlatan Karaloğlu, Bitlis`in son 3 yıldaki üniversite sınavlarındaki başarılarından örnek verdi. Aynı başarıyı sağlamak için Vanlı işadamlarına eğitime destek vermeleri için çağrıda bulunan Karaloğlu, "İşadamlarımıza çağrıda bulunuyorum. Sadece Van`da yaşayanlara değil; atasının, dedesinin mezarları bu topraklarda olan bütün Vanlılara çağrıda bulunuyoruz. Ne olur gelin; Van`da eğitimle siz de bir şekilde ilgilenin. Van Eğitim Derneği`nin yanında, yakınında yer alın. Ve bu dernek mutlaka Van Eğitim Vakfı`na dönüşsün" şeklinde konuştu.

 

Programda bir konuşma yapan Van Eğitim Derneği Başkanı Yakup Simeklioğlu ise, derneklerin kuruluş amacından ve yapmış oldukları faaliyetleri anlattı.

 

Program sonrası Vali Karaloğlu, sınıfları tek tek gezerek öğrencilerle sohbet etti. Program, verilen ikramın ardından sona erdi. (Fırat Arslan - İLKHA)