Vanlı İş İnsanı Feridun Irak, "Hileli ürün imalatı yapan ve göz yumanlar insanlık suçu işliyor"

Tarım ve Orman Bakanlığının yaptığı kontroller sonucunda, kurallara uymayan 74 firmaya ait bilgileri bakanlığın İnternet sitesinde paylaştı.

VAN 15.02.2020 17:01:35 0
Vanlı İş İnsanı Feridun Irak, "Hileli ürün imalatı yapan ve göz yumanlar insanlık suçu işliyor"
Tarih: 01.01.0001 00:00

Tarım ve Orman Bakanlığı, laboratuvar incelemesi sonucu taklit ve tağşiş yapıldığı saptanan 74 firmaya ait 99 ürünü ifşa etti.

Bakanlığın internet sitesinde yer alan açıklamada, Tarım ve Orman Bakanlığı'nın yaptığı kontroller sonucunda sahip olduğu bilgileri, 5996 sayılı 'Veteriner Hizmetleri, Bitki Sağlığı, Gıda ve Yem Kanunu'nun 31'inci maddesi 6'ncı fıkrası uyarınca kamuoyunun bilgisine sunabileceğinin hükme bağlandığı hatırlatıldı.

LABORATUVARLARDA TESPİT EDİLDİ
17 Aralık 2011 tarihli Gıda ve Yemin Resmi Kontrolüne Dair Yönetmeliğin 8'inci maddesi gereğince laboratuvar sonucu ile taklit ve tağşiş yapıldığı kesinleşen gıda ve yemi üreten/ithal eden firmanın adı, ürün adı, markası, parti ve seri numarasının bakanlık resmi internet sitesinde bakanlıkça kamuoyunun bilgisine sunabileceği hükmünün yer aldığı anımsatıldı.

İÇİNDE VAN’IN DA YER ALDIĞI FİRMALARIN LİSTESİ PAYLAŞILDI
Bu kapsamda, laboratuvar sonucu ile taklit ve tağşiş yapıldığı belirlenen aralarında süzme çiçek balı, alkollü ve alkolsüz içecekler, bitkisel yağ ve margarin, çikolata, et ve süt ürünlerinin yer aldığı ürünler ile firma ve üretim yerleri liste halinde paylaşıldı.

Van Ticaret ve Sanayi Odası-Van Ticaret Borsası Eski Başkanı Feridun Irak, hileli imalat yapan firmaların caydırıcı cezalar almaları gerektiğini söyledi.

Sosyal medya hesaplarından yaptığı bir paylaşımla hileli ürün yapan firmalara karşı asla göz yumulmaması gerektiğini ifade eden Irak, “Başta gıda olmak üzere hangi sektör de olursa olsun hileli ürün imalatını yapanlar, satanlar ve bunlara göz yumanların yaptığı insanlık suçudur. Caydırıcı cezalar olmalıdır.” ifadelerine yer verdi.

Kaynak: Van Postası Gazetesi