Vanlı İş Adamları Ortaklık Kültürünü Yaygınlaştıracak

Van Aktif Sanayici ve İş Adamları Derneği (VASİAD), Van'da tarım, gıda ve hayvancılık sektöründe faaliyet gösteren iş adamlarını bir araya getirdi.

VAN 24.03.2013 15:20:06 0
Vanlı İş Adamları Ortaklık Kültürünü Yaygınlaştıracak
Tarih: 01.01.0001 00:00

Van Aktif Sanayici ve İş Adamları Derneği (VASİAD), Van'da tarım, gıda ve hayvancılık sektöründe faaliyet gösteren iş adamlarını bir araya getirdi. Kahvaltıda bir araya gelen iş adamları, ortaklık kültürünün bölgede yaygınlaşması konusunda karar aldı.

VASİAD, Van'daki 'Ortak Akıl Toplantıları' ile sektörlerin sorunlarını masaya yatırmaya devam ediyor. Bu kapsamda ildeki tarım, gıda ve hayvancılık alanında faaliyet gösteren iş adamlarıyla bu alandaki 2. çalıştay düzenlendi. VASİAD'da düzenlenen kahvaltılı toplantıda, ortaklık kültürü üzerinde duruldu.Toplantıda, günümüzde artık insan kaynakları, koordinasyon ve altyapısı olmayan, insan kaynaklarına önem vermeyen, kişisel gelişimi sağlayamayan, kolektif ve katılımcı düşünemeyen şirketlerin yok olduğu ve yok olacağı, uzun vadeli olmayacağı belirtildi.

Toplantıda konuşan Van Gıdacılar Derneği (VAGİAD) Yönetim Kurulu Başkanı Veysel Dikici, ortaklık kültürü üzerinde durulmasının altını çizdi. Dikici, "Yıllardır bölgemizde faaliyet gösteren iş adamlarının bu kültürden yoksun oldukları ve çekindikleri için sermayelerini geliştiremediler. Oysa ki bölgeye hitap eden ilimizin kurulacak olan ortaklıklarla ekonomide ciddi bir yere geleceği aşikardır." dedi.

VASİAD Genel Sekreteri İskender Sezek de dernek olarak şehirde faaliyet gösteren iş adamlarıyla ortaklık kültürü hakkında bilgi ve değerlendirme çalışmaları yapmaya devam edeceklerini ifade etti. Toplantıdan sonra Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurulu'ndan gelen uzmanlar, katılımcılara hibe programlarıyla ilgili detaylı bilgi verdi.