Vanlı İş Adamı Irak: İskele Parkı'nın eski durumuna getirilmesi Van halkının ısrarlı talebidir

Geçtiğimiz yıl Mart ayında yakılıp halka kapatılan İskele Parkı ve Kordonu bir yılı aşkın süredir harabe halde bekliyor. Yıkıldığı zaman hızlı bir şekilde yeni proje ile düzenleneceği söylenen fakat kaderine terk edilen o park iç

VAN 16.05.2020 16:02:44 0
Vanlı İş Adamı Irak: İskele Parkı'nın eski durumuna getirilmesi Van halkının ısrarlı talebidir
Tarih: 01.01.0001 00:00

Geçtiğimiz yıl Mart ayında ansızın yakılıp halka kapatılan İskele Parkı ve Kordonu bir yılı aşkın bir süredir harabe halde bekliyor. Yıkıldığı zaman hızlı bir şekilde yeni proje ile düzenleneceği söylenen fakat kaderine terk edilen o park için Van Ticaret ve Sanayi Odası-Van Ticaret Borsası Eski Başkanı Feridun Irak çağrı geldi. Irak o parkın acilen yeniden düzenlenip halkın kullanımına açılması gerektiğini söyledi.

Kentin önemli simgelerinden olan İskele Sahili ve İskele Feribot Parkı, 21 Mart 2019 tarihinde Türkiye Cumhuriyeti Devlet Demiryolları (TCDD) tarafından gar alanının genişletilmesi gerekçesiyle başlatılan çalışmayla yaya geçişine kapatıldı. Mevcut alanda parkın, ağaçların, yeşil ve diğer tüm yapıların sökülerek tahrip edilmesinin ardından kent kamuoyunda tepkiye neden oldu.

Tepkiler sonrası açıklama yapan TCDD yetkilileri; İskele yürüyüş kordonu bölgesinin, lojistik alan genişletme çalışmalarından sonra kısa süre içerisinde tekrar halka açılacağı ve ek bir dinlenme alanı daha oluşturulacağı ifadelerine yer vermişti.

Mevcut alanın gelinen süre içerisinde yıkık dökük görüntünün devam etmesi ve herhangi bir adım atılmaması sosyal medya üzerinden tekrar tepkiye neden oldu. 

Twitter hesabı üzerinden bir paylaşımla yetkililere mesaj veren Van Ticaret ve Sanayi Odası-Van Ticaret Borsası Eski Başkanı Feridun Irak “Yerle yeksan edilen güzelim İskele sahil parkının, anılarda kalan eski durumuna getirilmesi Van halkının ısrarlı talebidir. Eskisi gibi olması umuduyla bugün bir ağaç diktim. Hayırlı olsun.” ifadelerine yer verdi.  

Kaynak: Van Postası Gazetesi