Vanlı ihracatçılar ödüllerini aldı

Van'da, Doğu Anadolu İhracatçılar Birliği (DAİB) tarafından ' 2015 Yılı Başarılı İhracatçılar Ödül Töreni' gerçekleştirildi. Siyaset-çiler, iş adamları ve ihracatçıların yoğun katılımının olduğu törende 2015 yılında baş

VAN 10.07.2015 20:52:48 0
Vanlı ihracatçılar ödüllerini aldı
Tarih: 01.01.0001 00:00
 Elite World Van Otel'de düzenlenen ödül ve iftar yemeği programına Van Valisi İbrahim Taşyapan, HDP Van Milletvekilleri Selami Özyaşar ve Remzi Özgökçe, HDP Van İl Eş Başkanı Derya Hayva, Yüzüncü Yıl Üniversitesi (YYÜ) Rektörü Peyami Battal, iş adamları ve ihracatçılar katıldı. Program, iftar yemeğinin ardından başladı. Burada konuşan DAİB Yönetim Kurulu Başkanı Cemal Şengel, yaptıkları çalışmalara kısaca değinerek, tek amaçlarının Van'ın kalkınması olduğunu söyledi.
"İHRACAT GELİŞMİŞLİK GÖSTERGESİDİR"
DAİB'in iftar yemeğine katılan Van Valisi İbrahim Taşyapan da, ihracatın bölgenin ana ekonomik göstergelerinden bir tanesi olduğunu belirterek, ihracatın aynı zamanda gelişmişliğin bir sonucu olduğuna dikkat çekti.

Van'ın daha önce hayvancılık ve tarımla öne çıkan bir şehir olduğunu ifade eden Vali Taşyapan, "Organize sanayimizin gelişmesi, diğer sanayi kuruluşlarımızın buraya gelmeleri ve bölgemizdeki ekonomik geleceğin fark edilerek ülkenin diğer yerlerinden buraya yatırım için gelen iş adamlarımız sayesinde sanayimiz de belli bir periyotta ivme göstermeye başlamıştır" dedi.

"İLERİYE GÖTÜRECEĞİZ"

Van'ın coğrafik konumunun stratejik bir yerde olduğunu gösterdiğini dile getiren Vali Taşyapan, "En uzun sınırımız olan İran ülkesi ile aynı zamanda Irak, Suriye ile olan yakınlığımız, Kafkasya'ya olan yakınlığımız bizim bu bölgede stratejik bir ekonomik yerde olduğumuzu gösterir. İnşallah gelecekte sizlerin de gayretiyle hem üretimde, hem ihracatta yapağınız birliktelikler ve atacağınız adımlarla devletimizin yatırım imkânları ve teşvikleri de değerlendirerek kapasitemizi her geçen gün daha da ileriye götüreceğiz" ifadelerini kullandı.

"ULAŞIM SEKTÖRÜ"
Van'ın ulaşım sektöründe de önemli bir yerde bulunduğunu ifade eden Taşyapan, "Organize sanayi içerisinde demiryolu bağlantısı da kuracak şekilde bir lojistik merkezinin kurulması çalışmaları yürütüyoruz. Bunda muvaffak olabilirsek, bu da ihracatçılarımız için büyük bir kolaylık olacaktır" şeklinde konuştu.

Yapılan konuşmaların ardından yılın ihracatçılarına ödülleri verildi.

Kaynak / Editör: Prestij Haber Merkezi - Fazıl Erüş