Vanlı Halterci Avrupa 3.sü Oldu

Litvanya'da düzenlenen Avrupa Yıldızlar Halter Şampiyonası'nda Vanlı Sadrettin Gedik 69 kiloda Avrupa 3.sü oldu.

VAN 12.09.2013 12:28:53 0
Vanlı Halterci Avrupa 3.sü Oldu
Tarih: 01.01.0001 00:00

Litvanya'da düzenlenen Avrupa Yıldızlar Halter Şampiyonası'nda Vanlı Sadrettin Gedik 69 kiloda Avrupa 3.'sü oldu.

Yıldızlar Avrupa Halter Şampiyonası'na Van'dan katılan Sadrettin Gedik, koparma toplam 256 kilo kaldırarak Avrupa 3.'sü oldu. İlk defa Avrupa müsabakasına katıldığını söyleyen halterci Sadrettin Gedik, heyecandan kaynaklanan bazı sıkıntılar yaşadığını söyledi. Aldığı ilk Avrupa başarısının kendisi için çıtayı yükselttiğini belirten Gedik, "Almış olduğum başarı bundan sonra 3.'lüğün gerisine düşmememi ve bu nedenle çıtayı yükselttiğimi biliyorum. Bundan sonraki çalışmalarda daha çok çalışıp aldığım dereceleri daha da yükseltmek istiyorum. Her konuda yanımda olan halter hocam Cihan Ertunç'a çok teşekkür ediyorum" dedi.

Sporcusunun aldığı Avrupa 3.'lüğünü değerlendiren antrenör Cihan Ertunç, "Sporcumuz Sadrettin Gedik henüz 3-4 yıldır halter sporunu yapmaktadır. Daha önce Türkiye'de birçok başarıya imza atan sporcumuz, milli takım seçmelerini de geçerek Avrupa Şampiyonası'na katılmaya hak kazanmıştı. Avrupa Şampiyonası kolay bir iş değil. Oradaki atmosfere uyum sağlamak hiç kolay bir iş değil. Buna rağmen sporcumuz ilk defa katılmasına rağmen bunun üstesinden geldi" dedi.

Milli Antrenör Ertunç, Avrupa 3.'sü olan Gedik'in 20-29 Eylül 2013 tarihlerinde Estonya'da yapılacağı 23 Yaş Altı Avrupa Şampiyonası'nda da başarı beklediklerini söyledi. Bu sporcunun Van halterinde çok başarılı olacağını söyleyen Cihan Ertunç, "Sadrettin Gedik, 2014 yılında yapılacak olan Dünya Yıldızlar Halter Olimpiyatları'na katılmaya hak kazanmıştır. Yalnız bu sporcuya iyi bakılması gerekiyor. Halter sporu zor bir branş, eksikler giderilirse ve destek olunursa geleceği parlak bir sporcudur. Kendisi 2016 Olimpiyatları'na gidebilecek bir sporcudur" diye konuştu. - Van