Vanlı halı yıkamacılar 'Mesleki Eğitim Belgesi' kursuna başlıyor

Van Profesyonel Halı Yıkamacılar Yardımlaşma Derneği (VANHAYDER) Yönetim Kurulu, üyelerinin “Mesleki Eğitim Belgesi”ne sahip olabilmeleri için kurs başlatıyor.

VAN 22.10.2021 11:20:30 0
Vanlı halı yıkamacılar 'Mesleki Eğitim Belgesi' kursuna başlıyor
Tarih: 01.01.0001 00:00


Van’da kısa bir süre önce tek çatı altında toplanan halı yıkamacılar, müşterilerine daha kaliteli bir hizmet sunabilmek amacıyla “Mesleki Eğitim Belgesi” kursuna başlıyor. Dernek yönetimi organizasyonuyla düzenlenecek olan eğitim süreci ilk olarak başvurularla başladı. 15 Ekim’de başlayan başvuru süreci, ay sonunda tamamlanarak eğitim sürecine geçilecek. Aralık ayında tamamlanması planlanan sürecin sonunda ise ilk olarak eğitimlerini tamamlamış esnafa, kalfalık belgesi verilecek. Daha sonraki süreçte ise tekrar açılacak yeni bir kurs ile ustalık belgesi verilecek.
Konuyla ilgili gazetemize açıklamalarda bulunan Van Profesyonel Halı Yıkamacılar Yardımlaşma Derneği ( VANHAYDER) Yönetim Kurulu Başkanı ve Turkuaz Halı Yıkama Fabrikası sahibi İş Kadını Esra Bilek: “Ekim ayının 15’inden itibaren üyelerimize duyurularımızı yaptık. Üyelerimiz şuan başvurularını yapıyor. 80 üyemiz var, kapasiteye göre gruplar halinde ilk etapta kalfalık ardından ustalık belgelerimizi almaya başlayacağız” dedi. 

 “SÜRECİ BAŞLATTIK”
VANHAYDER Yönetim Kurulu Başkanı ve Turkuaz Halı Yıkama Fabrikası sahibi İş Kadını Esra Bilek, süreci şu sözlerle anlattı: “ Derneğimizi kuralı yaklaşık 4 ay oldu. Göreve ilk başladığımız dönemde gerçekten ciddi anlamda hem resmiyetimizle alakalı hem de bu tür belgelerle alakalı birçok eksiğimiz vardı. Sırasıyla üyelerimizi resmiyete kavuşturduktan sonra yönetim olarak artık eksik belgelerimizin de alınması gerektiği kararını alarak bu adımı attık. Eksik olan belgelerden biri de Mesleki Eğitim Belgesiydi. Bu kapsamda Van merkezde VANHAYDER çatısı altında çalışan esnafımızın bu belgeyi alabilmesi için süreci başlattık. Çıraklık Eğitim Merkezi tarafından verilen kalfalık belgesi var, bu belgeyi ben daha önce almıştım, bu yıl bütün üyelerimizin almasını istedim.”

“BAŞVURU SÜRECİ DEVAM EDİYOR”
Dernek olarak Mesleki Eğitim Belgesi başvuru sürecini başlattıktan sonra üyelerin başvuru yapmaya başladıklarını ve bu sürecin Ekim ayının sonuna kadar devam edeceğini söyleyen Bilek: “Alipaşa Çıraklık Eğitim Merkezi ile görüştük ve başvuru tarihi ile birlikte başvuru almaya başladık. Ekim 15’inden itibaren üyelerimize duyurularımızı yaptık. Üyelerimiz şuan başvurularını yapıyor. 80 üyemiz var, kapasiteye göre gruplar halinde ilk etapta kalfalık, ardından ustalık belgelerimizi almaya başlayacağız”dedi.

“BAŞVURU SÜRECİMİZ BİTTİKTEN SONRA EĞİTİM SÜRECİMİZ BAŞLIYOR”
“Bu çalışmamız, Türkiye’de yapılan ilk çalışmalardan biridir, bu belge mesleğimiz açısından çok önem arz ettiği için ilerleyen süreçlerde bize çok büyük bir kazanımı olacak” diyen Bilek: “Başvuru sürecimiz bittikten sonra eğitim sürecimiz başlıyor olacak. Ardından yazılı sınav ve uygulamalı sınavlarımız olacak. Başvurularımız birkaç gündür yapılıyor, üyelerimiz gerekli evraklarını tamamlayıp başvurularını yapıyor. Ekim ayının sonuna kadar başvurular tamamlanmış olacak. Dileyen firma sahiplerimiz çalışanlarına da bu belgeyi alabilirler. Bu belge bizim için önemli çünkü esnaf olduğumuzu, kurumsal olarak çalıştığımızı göstermesi ve en önemlisi de gelen müşterilerimize en iyi anlamda daha profesyonel hizmet sunmamızı gerektirdiği için önemlidir. Ayrıca bu belgeyi almayanlar ilerleyen süreçlerde iş yeri açma konusunda sıkıntılar yaşayacak ve birçok destekten mahrum kalacaktır” ifadelerini kullandı. 
Özel Haber: M. Selim KURT  

Kaynak: (Prestij Haber Merkezi) - Prestij Haber Merkezi