Vanlı hafizeler taçlandırıldı

Van Merkez Eminpaşa Kız Kur`an Kursu`nda eğitimlerini tamamlayarak hafızlık belgesi almaya hak kazanan öğrenciler için Hafızlık Taç Giydirme Merasimi düzenlendi.

VAN 16.02.2014 11:06:36 0
Vanlı hafizeler taçlandırıldı
Tarih: 01.01.0001 00:00
Yukarı Nurşin Camiinde düzenlenen ve bayanların yoğun ilgi gösterdiği programda Van Müftüsü Nimetullah Arvas bir konuşma yaptı.

Van İl Müftüsü Nimetullah Arvas konuşmasında, Hz. Hatice, Hz. Aişe ve Hz. Fatıma gibi şahsiyetlerin İslam Dini’nin yayılması için gösterdikleri çabadan örnekler verdi.

Kur’an-ı Kerim’in ilk nüzulünden itibaren Peygamber Efendimiz (sav)’in ayetleri tebliğ ettiği ilk şahsiyetin Hz. Hatice olduğunu hatırlatan Arvas, “O Hz. Hatice ki, Peygamber Efendimiz Hira’da iken Cebrail’in (as), Allah-u Teâlâ’nın Hz. Hatice’ye selam ettiğini bildirmesi üzerine Hz. Hatice bu olay karşısında çok heyecanlanarak ‘Ey Allah’ım Selam sensin, selam sendendir’ şeklinde mukabelede bulunmuştur. Asr-ı Saadette Kur’an’a hizmet eden hanımlar çoktur. Bu hanımlardan biri, Fatma Binti Hattab’dır” dedi.

“Kur’an’a hizmet kıymete kadar devam edecek”

İslam’ın yayılmasında ve Kur’an’a hizmet noktasında hanım sahabelerin çok büyük hizmetlerinin olduğunu ifade eden Müftü Arvas, “Kur’ani ilimlerde Hz. Aişe-i Sıddıka (ra), Asr-ı Saadette 7 fakihten biri olarak kabul edilmiştir. Hicret esnasında Hz. Ebubekir’in kızı İki Kuşaklı Esma’nın hizmetleri bilinmektedir. Bütün bunlar hanımların da Kur’an’a, İslam’a hizmet etme noktasında ne kadar başarılı olduklarını bize göstermektedir. Bu gün de aynı şekilde hanımlar kendi selefleri olan sahabe hanımların yolunu, izini takip etmeli, onları kendilerine rol model olarak görmelidirler. Bu gün tertiplenen bu taç giydirme merasimi, bu hizmetin kıyamete kadar devam edeceğini müşahhas bir şekilde göstermiştir” diye konuştu.

“Öğrencilerimiz Kur’an’ı kalplerine yazdılar”

Eminpaşa Kız Kur’an Kursu’nun daha önceki yıllarda olduğu gibi bu yıl da büyük bir başarı gösterdiğini ifade eden Arvas, “Kursumuzun bu başarısında emeği geçen başta hoca hanımlarımızı ve öğrencilerimizi tebrik ediyor başarılarının devamını diliyorum. Bu öğrencilerimiz Kur’an’ı kalplerine yazdılar” şeklinde konuştu.

Açılış konuşmasının ardından program, piyes ve ilahi dinletisi ile devam etti.

Daha sonra hafizelerin taçlarının giydirilmesi ile program sona erdi. (Murat Dalgın-İLKHA)