Vanlı gençler misyoner kıskacında

Van’da daha önce İncillerin içine dolar bırakarak gençlere dağıtan Koreli misyonerler, şimdi de Hristiyanlığın propagandasını yapan karikatürler dağıtarak gençlerin zihinlerini bulandırmaya çalışıyor.

VAN 9.07.2015 21:24:47 0
 Vanlı gençler misyoner kıskacında
Tarih: 01.01.0001 00:00
Hristiyanlığı yayma adına bölgeyi kıskaca alan misyonerler, her seferinde farklı yöntemler kullanarak geçlerin kafasını bulandırma peşinde. Van’da geçtiğimiz yıllarda İncil’in içine dolar bırakarak gençleri kandırmaya çalışan misyonerler, bu sefer de karikatür yöntemiyle geçleri kandırmaya çalışıyor.

Gaziantep’te, Suriyeli sığınmacı çocuklarını yardım bahanesiyle kıskacına alan misyoner, bu sefer de Van’da ortaya çıktı. Misyonerler, gündüz saatlerinde kentin işlek caddelerinde Hristiyanlığın propagandasını yapan karikatürler dağıttı.

Kentin en işlek caddelerinde Hristiyanlık propagandası

Misyonerlerin Van’ın işlek caddelerinde broşür dağıtıp propaganda yapmalarına tepki gösteren Saadet Partisi Van Medya ve Tanıtım Başkanı Özcan Gülmez, bunu ‘Müslüman mahallesinde salyangoz satma’ olarak değerlendirdi.

“Kudüs’ün özgürlüğü gündemdeyken farklı İslam beldeleri zihnen işgal ediliyor”

Daha önce Yüzüncü Yıl Üniversitesinde de söz konusu grubun benzer bir çalışma yaptığını hatırlatan Gülmez, İslam ümmetinin Kudüs’ün özgürlüğünü gündemleştirdikleri bu günlerde misyonerlik çalışmalarıyla İslam beldelerinin zihnen işgal edilmeye çalışıldığını belirterek, “Amaçları, Haçlı seferlerinde elde edemediklerini bu yöntemlerle elde etmeye çalışıyorlar. Kentin en işlek caddelerinde gençlerimizi zehirleyebiliyor ya da parayla imanlarını çalabiliyorlar. HDP’li Van Belediyesi de bunlara çok pervasızca yardım edebiliyor. Açtıkları kiliselere resmi statü kazandırarak ruhsatlar verebiliyorlar.” dedi.

“HDP’li Belediye ve Valilik bunlara destek veriyor”

Olayın arka planında farklı kesimlerin yattığını anlatan Gülmez, kendilerinin de bu noktada ciddi araştırmalarının olduğunu ifade ederek, “Gerek HDP’li Van Belediyesi gerekse de Van Valiliği’nin bunlara ciddi anlamda destekleri var. Bunlar evlere gönderiliyor, birçok apartman dairesini kilise olarak kullanmalarına müsaade ediliyor. Valilik ise bunlara nakdi anlamda yardımlarda bulunmaktadır. İnançlı olan halkımız bu şekilde inançlarından uzaklaştırılmaya çalışılmaktadır. İnanın bir Müslüman Kore’de bu kadar rahat bir şekilde ve pervasızca İslam’ı anlatamaz. Ya da ilimizde bölgemizde Müslümanlar bir çalışma yaptıklarında HDP zihniyeti bunu engelleme adına kırk dereden su getirmektedir." şeklinde konuştu.

Gençlere sahip çıkılması ve bunların kucağına itmemesi gerektiğini ifade eden Gülmez, "İnsanımıza sahip çıkmamız durumunda gençlerimizin imanını çok daha rahat bir şekilde muhafaza edebiliriz." ifadelerini kullandı.