Vanlı gençler Kocaeli’ne uğurlandı

Kocaeli Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü tarafından başlatılan ve 6 ilden 60 kişinin katılımın sağlayacağı “Kalkınan Türkiye’nin Lider Gençleri” Projesi kapsamında Kocaeli’ni ziyaret edecek 6 kişi, Van havalimanından

VAN 31.10.2016 17:31:04 0
Vanlı gençler Kocaeli’ne uğurlandı
Tarih: 01.01.0001 00:00
   Van Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü bünyesinde faaliyet gösteren Van Gençlik Merkezleri olarak Kocaeli Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü tarafından başlatılan ve 6 ilden katılımın sağlanacağı ‘Kalkınan Türkiye’nin Lider Gençleri’ projesi kapsamında, Van’dan ilk etapta 5 kız ve 1 lider olmak üzere 6 kişi 31 Ekim’de, 5 Erkek ve 1 Lider ise 21 ve 27 Kasım 2016 tarihleri arasında Kocaeli ilini ziyaret edecek.

   Kocaeli Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü, Derince Gençlik Merkezi tarafından başlatılan “Kalkınan Türkiye’nin Lider Gençleri” adlı projede öncelikli olarak, Bayburt, Çankırı, Van, Gümüşhane, Erzincan ve Şanlıurfa illerinden giden 60 genç 6 hafta boyunca Kocaeli’yi ziyaret edecek.

   Öğrenciler günün diğer kısmında ise uzman rehberler gözetiminde üniversite tercihlerine ve meslek seçimlerine katkı sağlamak amacıyla alanında öncü fabrika, kamu kurumları ve Kocaeli’nin tarihi ve kültürel yerlerini düzenlenecek gezi programları ile ziyaret edecek. Proje sonunda ise yapılacak anket çalışmaları ile projenin ülke genelinde yapılması ve benzer nitelikte olacak projelere öncü olması amacıyla proje tanıtım kitapçığı oluşturulacak. 

    Van Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Nevzat İnanç ise “Kocaeli Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğümüz tarafından başlatılan “Kalkınan Türkiye’nin Lider Gençleri” adlı projeye ülkemizin 6 ilinden toplamda 60 gencimiz katılım sağlayacaktır. Bu proje kapsamında ilimizden de ilk etapta 5 kızımızı ve 1 liderimizi bugün, 5 erkek ve 1 liderimizi ise 21 Kasım’da Kocaeli’ne uğurlayacağız. Bugün 6 kişilik kız ekibimizi lider arkadaşlarımız ile birlikte yolcu ettik. Hayatlarında ilk defa Kocaeli ilimizi ziyaret eden öğrencilerimiz uzman rehberler ile üniversite tercihlerine ve meslek seçimlerine büyük katkı sağlamak amacıyla kendi alanlarında öncü olan fabrika, kamu kurum ve kuruluşlarımızı ziyaret edip günün diğer saatlerinde ise Kocaeli’nin tarihi ve kültürel yerlerini gezme fırsatı bulacaklardır. Gençlerimiz için böylesi güzel projelerde emeği geçen başta Kocaeli Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğümüze ve emeği geçen bütün herkese teşekkür ediyoruz.” diye konuştu. Bölge Gazetesi Haber Merkezi