Vanlı gençler Erzurum’dan ödülle döndü

Cumhurbaşkanlığı İnsan Kaynakları Ofisinin (CBİKO) koordinasyonunda, Doğu Anadolu Bölgesindeki 10 üniversitenin öğrencilerini, mezunlarını ve Türkiye'nin önde gelen kurum ve kuruluşlarını bir araya getiren Doğu Anadolu Kariyer Fua

VAN 10.03.2022 10:50:34 0
Vanlı gençler Erzurum’dan ödülle döndü
Tarih: 01.01.0001 00:00

Doğu Anadolu Kariyer Fuarı'na Van'ı temsilen katılan Mehmet Erdemoğlu Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğrencileri, RoboVan projesiyle mansiyon ödülü aldı.

Bölgenin en büyük ve en geniş insan kaynakları etkinliği olma özelliğine sahip Doğu Anadolu Kariyer Fuarı yoğun bir katılımla gerçekleştirildi.

Teknoloji, tasarım ve inovasyon alanlarına da geniş yer ayrılan fuarda; yazılım, bilişim, teknoloji, iletişim gibi farklı alanlarda hizmet veren firmaların stantlarını ziyaret eden ve kariyer planına doğru yönde şekil vermek isteyen öğrenciler, merak ettikleri tüm konuları firma yetkilileriyle paylaşma fırsatını yakaladı.

Paneller, sunumlar, seminerler, bilgilendirme oturumları, eğitimler, atölye çalışmaları, mülakatlar ve mülakat simülasyonları ile oldukça geniş bir katılımcı kitlesine ulaşan DAKAF 22'de, gençlerin henüz öğrencilikleri devam ederken eğitim, ilgi ve becerilerine uygun kariyer alanlarını belirlemelerine, ayrıca iş ve staj olanaklarına ulaşmalarına imkân sağladı.

DAKAF-22 Kariyer Odaklı AR-GE yarışmaları kapsamında endüstriyel robotik kol tasarımı ile yarışmaya katılan Mehmet Erdemoğlu MTAL RoboVan ekibi, mansiyon (4.lük) ödülü aldı.

RoboVan ekibi, ScaraVan adlı 5 eksenli endüstriyel robotik kol tasarlayıp üreten ve çalıştıran, Van Teknokent Kuluçka Merkezinde çalışan Mehmet Erdemoğlu Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğrencilerinden oluşuyor.

Mehmet Erdemoğlu MTAL Müdürü Ercan Türker, dördüncülük ödülü alan öğrencilerini kutlayarak, "Öğrencilerimizin bu başarıları tesadüf değil. Bilakis çok çalışmanın ve gayret göstermenin sonucudur. Kendilerini bir kez daha yürekten kutluyorum. Mehmet Erdemoğlu MTAL olarak ilimizi her platforma en iyi şekilde temsil etmek için elimizden gelen bütün gayreti gösteriyoruz. Danışman öğretmenimiz İbrahim Yertürk hocamıza ve öğrencilerimizin özverili çalışmalarından ötürü, Doğu Anadolu Kariyer Fuarı'nda ilimizde bir ödül daha getirmenin mutluluğunu yaşıyoruz. RoboVan projesiyle mansiyon ödülü alan öğrencilerimizi bir kez daha kutluyorum" dedi.

Vanlı gençler Erzurum’dan ödülle döndü