Vanlı gazetecilerin katıldığı seminer tamamlandı

Erzurum'da yapılan ve Van'dan gazetecilerin de katıldığı Yerel Medya Bağımlılık Farkındalığı Eğitim semineri tamamlandı. Seminer sonunda gazeteciler kendilerine verilen metni habere dönüştürdü.

VAN 20.10.2016 19:25:49 0
Vanlı gazetecilerin katıldığı seminer tamamlandı
Tarih: 01.01.0001 00:00

     Erzurum Palan Otel'de yapılan eğitimde, uyuşturucu, alkol, madde bağımlılığı konusunda basının yapacağı haberlerin özendirici olmaması istendi.
Basın Enformasyon Genel Müdürlüğü ve Yeşilay Derneği tarafından düzenlenen eğitimin açış konuşmasını BYEGM Erzurum İl Müdürü Menduh Nehri programa katılan gazetecilere teşekkür etti.


     Daha sonra Yeşilay Cemiyet Erzurum Şube Başkanı Dr. Sinan Bilgili söz aldı.
Bilgili, seminerin amacının gazetecilere yapılacak olan haberlerde kullanılacak dilin önemini anlatmak olduğunu belirtti.
İlk oturumda katılımcıları bilgilendiren Doç. Dr. İzlem Vural,  haberlerde ortak dilin kullanılması gerektigini ifade etti.
Uyuşturucu kullanımı ile ilgili yapılan haberlerin tasarlanırken çok iyi bir üslupla dile getirilmesi gerektiğini anlatan Vural, yaygın basında yapılan yanlış haberleri slayt sunum eşliğinde katılımcılarla paylaştı.


     Özellikle haberlerde uyuşturucu kullanan kişinin fotoğrafının açık veya tanınır şekilde kullanılmasının doğru olmadığını söyleyen Vural, uyuşturucu kullanımını normalleştiren, özendiren tasvirlerden kaçınılması gerektiğini ifade etti.
Öğleden sonraki oturum öncesi gazeteciler gruplara ayrılarak, kendilerine uyuşturucu kullanımı ile ilgili metinler verildi ve doğru haber yapılması istendi.


     Daha sonra Doç. Dr. İzlem Vural, sözkonusu haberleri değerlendirerek, yapılan yanlışlara dikkat çekti
Daha sonra söz alan tv program yapımcısı Ayşenur Asuman Uğur, İyi Uygulama Örnekleri Medya ve Sağlık İletişimi Üzerine bilgiler verdi.Eğitim itimde gazeteciler de sürekli söz alarak gorüşlerini dile getirdi.
Eğitim bitiminde katılımcılara sertifikaları verildi.
Sertifikalarını alanlar toplu olarak objektife poz verdi.

 Bölge: Zafer Tayfur