Vanlı Gazetecilerin Bursa gezisi tamamlandı

Vangölü Gazeteciler Cemiyeti (VGC) ve Basın Yayın ve Enformasyon Bursa İl Müdürlüğünün ortaklaşa yürüttüğü 'Gazeteci Değişim Programı' projesi kapsamında Vanlı 30 gazetecinin Bursa'daki gezisi tamamlandı. Gazeteciler bu akşam Van'a

VAN 17.10.2014 17:57:30 0
Vanlı Gazetecilerin Bursa gezisi tamamlandı
Tarih: 01.01.0001 00:00
            Van'daki 30 kişilik gazeteci kafilesinin Türkiye'nin 4. Büyük şehri ve aynı zamanda Osmanlı'nın ilk başkenti olan Bursa'ya gerçekleştirdiği gezi bugün itibariyle tamamlanıyor. 
Basın Yayın ve Enformasyon Bursa İl Müdürü Kadir Akarkaya, eşliğinde gerçekleşen gezi kapsamında Vanlı ve Bursalı gazeteciler kaynaşma imkânı buldu.

         Van Gölü Gazeteciler Cemiyeti Derneği Başkanı Fatih Sevinç'in katılamadığı gezi programının ilk günü gazeteciler ülkede kayak sporunun en iyi yapıldığı ve dünyanın birçok ülkesinden turistlerin yoğun ilgi gösterdiği Uludağ'a gitti. Uludağ Milli Parkı'nı gezerek Park Müdürü Yusuf Üstündağ ve Alan Kılavuzları; Eyüp Sinan, Eray Türemen, Hasan Ören eşliğinde gezen gazeteciler daha sonra Mudanya İlçesi'ne geçti.

       TARİHİ MÜTAREKE EVİNE ZİYARET…
         Gazeteciler öğleden sonra ise, 1922 yılında Türk-Yunan savaşının sonlandırıldığı anlaşmanın yapıldığı ilçe olan Mudanya'yla gitti. Burada Mudanya Trilye Kasabasını dolaşan gazeteciler, daha sonra Mudanya Mütareke evini gezdi. Gazeteciler söz  konusu tarihi yerde bol bol fotoğraflar çektikten sonra, akşam yemeğini ise Bursa Büyükşehir Belediyesi'ne ait lokanta da yedi. 
Gezi kapsamında Bir önceki dönem Van'da valilik yapan Bursa Valisi Münir Karaloğlu'nu makamında ziyaret eden Vanlı gazeteciler kendisiyle sohbet etme fırsatı buldu. VGC Yönetim Kurulu Üyesi Selahattin Akdaş, Karaloğlu'na Van Kedisi hediye etti.

        Bursa'da Osman Gazi, Orhan Gazi, 1. Murat gibi Padişahların türbelerini ve tarihi Ulu Camii'ni ziyaret eden Vanlı gazeteciler, Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe'yi ziyaret etti.  Gezi kapsamında bol bol alışveriş de yapan gazeteciler 3. gün akşam yemeğinde protokol ile bir araya geldi.

            Son gün Basın Yayın ve Enformasyon Bursa İl Müdürlüğü'nü de ziyaret edecek olan Vanlı gazeteciler bu akşam Van'a dönecek.

 Bölge: Bişar Ulutaş