VANLI GAZETECİ HASTALIĞINI MESLEĞİYLE BULUŞTURDU

Van’ın haftalık yerel gazetelerinden Öz Haberci Gazetesi imtiyaz sahibi Murat Çurku, 15 yıldır mücadele ettiği diyabet hastalığı nedeniyle, halkı bilinçlendirmek adına hastalığını mesleğiyle buluşturarak “Van Diyabet Gazetesi”ni

VAN 29.07.2017 19:38:58 0
VANLI GAZETECİ HASTALIĞINI MESLEĞİYLE BULUŞTURDU
Tarih: 01.01.0001 00:00
15 yıldır hastalığı nedeniyle tedavi gördüğünü belirten Gazeteci Murat Çurku, ailece muzdarip oldukları diyabet hastalığı nedeniyle bölge bir olarak halkı bilinçlendirmek amacıyla “Van Diyabet Gazetesi”ni çıkarttı.
Doğu ve Güneydoğu Bölgelerinde diyabet hastalarının yaşamasına rağmen hastalığın adını taşıyan bir gazete ve yahut derneğin olmadığına dikkat çeken Çurku, “15 yıldır şeker hastasıyım ve tedavi görüyorum. Bu hastalık bizde genetik olarak devam ediyor. Annem ve kardeşlerim de diyabet hastasıdırlar. Tedavi amaçlı bazen il dışına gidiyorum. Gittiğim yerlerde diyabetle ilgili dernek ve yayınlar var. Fakat Doğu ve Güneydoğu’da yoğun bir diyabet hastası olmasına rağmen diyabet hastaları ile ilgili bir dernek ya da bir gazete falan yoktur. Ben de bundan yola çıkarak öncelikle ilimizde bir Diyabet Derneği kurmak için çalışma başlattım. Derneğimizi kurduk. Önümüzdeki Pazartesi resmi olarak faaliyete başlıyoruz. Ayrıca bölgede bir ilk olan Van Diyabet Gazetemizi de çıkarttık.” dedi. 
2 BİN ADET GAZETE BASTIRILDI
Yeni yayın hayatına geçen, “Van Diyabet Gazetesi”den ilk olarak 2 bin adet bastırdıklarını ifade eden Çurku,gazetenin şimdiden oldukça ilgi gördüğünü söyledi.
Çurku, “İlk etapta 2 bin tane bastırarak dağıtımına başladığımız gazetemiz ayda bir defa çıkacak ve içerik olarak şeker hastalığı ve hastalarımızın dikkat etmesi gereken konular yer alacak. Hastalığın riskleri ve hastalarımızın dikkat etmeleri gereken hususlar da ayrıca uzmanların dilinden gazetemizde yer alacak. Bölgede ciddi bir hasta potansiyeli olduğunu biliyoruz.  O yüzden gazetemiz oldukça rağbet görüyor. Bu anlamda insanları bilinçlendirmede bir boşluğu dolduracağımıza inanıyorum.” diye konuştu.
“VAN DİYABET DERNEĞİNİ DE KURDUK”
Geçtiğimiz günlerde Van Diyabet Derneği’ni de kurduklarını söyleyen Çurku,“Kısa bir süre önce yine bölgede bir ilk olan Van Diyabet Derneğini de kurduk. Bu sayede üniversitelerden de faydalanarak burada çeşitli konferans, seminer ve benzeri çalışmalarla hastalarımızı ve hasta yakınlarımızı bilinçlendirmeyi planlıyoruz. Sizlerin aracılığıyla diyabet hastası, hasta yakınları başta olmak üzere vatandaşlarımızı derneğimize üye olmaya davet ediyoruz.” şeklinde konuştu. 



Yunus Tuğrul-Kasım Keklik/Van Olay