Vanlı Esnaftan Park Önleme Yöntemleri

Van`ın en büyük sorunlarında biri olan park sorunu nedeniyle Vanlı esnaflar dükkanlarının önüne park eden araçları engellemek için ilginç yöntemlere başvuruyor.

VAN 1.12.2012 13:48:06 0
Vanlı Esnaftan Park Önleme Yöntemleri
Tarih: 01.01.0001 00:00
Van`ın adeta kronikleşmiş sorunlarından biri de park sorunu. Pek çok sürücü, otoparkların ücretli olması nedeniyle otoparklara rağbet etmezken yol kenarında buldukları boş yere, araçlarını park ediyor. Özellikle yol kenarında bulunan işyerlerinin önünün kapanması nedeniyle işyeri sahiplerinin tepkisini çeken araç parkı sorununu, bazı esnaflar kendi yöntemiyle çözmüş durumda.

 

Bazı esnaflar, su dolu damacanaları dükkânlarının önüne sergileyerek araç parkına engel olurken bazı işyerleri ise sattıkları mamulleri, dükkân önüne koyarak araç parkını engellemeye çalışıyor.

 

Esnaflar "Şehrimizde park sorunu olduğu için her gelen sürücü dükkanlarımızın önüne park etmeye çalışıyor. Dükkanlarımızın önünü kapatan bu araçlar bizim satışlarımızın düşmesine de neden oluyor. Çünkü böyle olduğunda vitrindeki teşhir mallarımızı gören olmuyor. Biz de mecbur olarak araç parkını engellemek için dükkanımızın önüne eşya koyuyoruz" ifadelerini kullandılar. (Fırat Aslan-İLKHA)