Vanlı esnaftan çöplüğe dönen enkazın temizlenmemesine tepki

Van'da yaşanan depremlerde hasar gören Karabekir Caddesi’ndeki eski bir lokantaya ait enkazda biriken çöp yığınının belediye tarafından temizlenmemesine tepki gösteren esnaf, belediyeyi göreve çağırdı.

VAN 19.06.2015 12:17:55 0
Vanlı esnaftan çöplüğe dönen enkazın temizlenmemesine tepki
Tarih: 01.01.0001 00:00

Depremde hasar gören lokantaya ait enkazda biriken çöp yığının kaldırılmaması esnafın sert tepkisine neden oldu. Büyükşehir Belediyesi’nin çöp yığınlarını temizlememesi kent kaderine terk edildi yorumlarına neden oldu.

Çevre esnafı bir ay boyunca biriken çöpler nedeniyle müşterilerin dükkânlarına gelmediklerini ve bu yüzden birçok müşteri kaybettiklerini ifade ettiler. Bu durumun kendilerini mağdur ettiğini ifade eden esnaf, HDP’li Büyükşehir Belediyesine de tepki göstererek bir an önce buraları temizlemeleri çağrısında bulundular.

“Kötü görüntü işlerimizi olumsuz yönde etkiliyor”
Söz konusu enkaz alanında çöp yığınları oluştuğunu ve bu durumun işlerini olumsuz yönde etkilediğini söyleyen lokanta işletmecisi Maruf Özmüş, “Burası önce fırın ve lokantaydı. Depremden dolayı hasar gördü. Depremlerin üzerinden 4 yıl geçtikten sonra yıktırıldı. Bu sefer de enkazı kaldırılmadı. Bu da yetmiyormuş gibi çevredekiler çöplerini buralara atmaya başladılar. Yaklaşık bir aydır burası çöp vaziyetindedir. En hafif bir rüzgâr bile buradaki çöpleri işyerimizin önüne yığıyor. Kötü koku ve toz ise müşterilerimizi kaçırtıyor. Bu da haliyle bizleri olumsuz yönde etkiliyor. Bizi bırakın bu yolda geçen vatandaşlar bile bundan rahatsız oluyor.” dedi.

“İşlek caddeler bu haldeyse diğerlerini siz düşünün”
Kendileri gibi çevredeki diğer esnafın da çöp yığınlarından dolayı mağdur olduğunu aktaran Özmüş, “Bizim dışımızda 20-30 metre ileride manav var. Manava gelen müşteriler bu durumdan rahatsız olduklarını dile getiriyorlar. Manav ve eczacı esnaf arkadaşlarımız da bizim bu durumdan çektiğimiz sıkıntıların aynısını çekiyor. Bu çirkin görüntü doğunun incisi olan ilimize yakışmıyor. Özellikle Van’ın en kalabalık caddelerinden biri bu caddedir. En kalabalık caddeler bir ay boyunca bu halde duruyorsa diğer caddeleri düşünemiyorum?” diyerek tepkisini dile getirdi.

Belediye bu çöpleri görmüyor mu?
Büyükşehir belediyesine seslenen Özmüş, buraların bir an önce temizlenmesi çağrısında bulunarak, “Buradan yetkililere sesleniyorum. Kim ilgileniyorsa bunun hemen temizlemesini istiyoruz. Hergün yol ve kaldırımları temizlemekle yükümlü olan belediye çalışanlarının bu pisliği görmemesi hiç normal değil.” şeklinde konuşarak belediyeye tepki gösterdi.

Öte yandan kentin birçok noktasında biriken çöp yığınlarını temizlemeyen belediyenin sürekli hizmet vurgusu yapması ise ‘Büyükşehir belediyesi nereye hizmet ediyor’ sorusunu akıllara getirdi.