Vanlı esnaf gece mesai yapıyor

Ramazan ayının gelmesiyle beraber gündüz çalışmayan Van esnafı, bu açığını gece çalışarak kapatmaya çakışıyor.

VAN 24.06.2015 12:46:58 0
Vanlı esnaf gece mesai yapıyor
Tarih: 01.01.0001 00:00

Ramazan ayının gelmesiyle gece saatlerinde renkli görüntülere sahne olan Van'ın cadde ve sokaklar sahura kadar hareketliliğini koruyor. Köşe başlarına semaverlerini kuran kahveci esnafı, sahura kadar hizmet verirken, lokantacılar da iftar sahur arası çalışıyor.

İftardan sonra severlerini kurduklarını anlatan, Mazlum korkmaz, “İftardan sonra halkımız gelip burada çayını içiyor. Bizler de gündüz iş yapamadığımız için gece bu açığımızı kapatmaya çalışıyoruz.” dedi.

Her Ramazan ayında Beşyol Dabbağoğlu Parkına semaverini kurup çay sattığını ifade eden Fadıl Bor ise, “Bizler istiyoruz ki Vanlılar gelip burada çaylarını içsinler. Serin havada semaver keyfi yaptırıyoruz. İhtardan sahura kadar açığız. İnsanımız da semaver çayını çok seviyor. Çay kültürümüz zaten malum çok güzeldir. Kaçak çay olarak bilinen ithal İran çayını veriyoruz. Halkın rağbeti de bizleri memnun ediyor.” şeklinde konuştu.

Esnaf zabıtalardan muzdarip

Serin havada semaver keyfi yapan müşteriler de verilen hizmetlerden memnun olduğunu ifade ederek, “Oruçlarımızı tutuyoruz. Çok şükür havalar da serin. Fazla bir zorluk çekmiyoruz. Akşamları iftardan sonra buraya geliyoruz. Arkadaşlarımızla çay içip sohbet ediyoruz. Ramazan çok güzel gidiyor. Buranın çayı da çok güzeldir. Güzel geçiyor.” ifadelerini kullandılar.

Haşlanmış mısır satan esnaf da gidişattan memnun olduğunu ifade ederek işlerinin iyi olduğunu tek sıkıntılarının ise zabıtalar olduğunu belirttiler.

Lokantacı esnafı ise, Ramazan ayı boyunca iftar sahur arası çalıştıklarını belirterek, gündüz ki açıklarını gece çalışarak kapatmaya çalıştıklarını belirtiyor.

Lokantacı esnafından Özay Gökay şunları söyledi: “Gündüzleri dükkânımızı kapatıyoruz. İftardan sahura kadar açığız. İşlerimiz normaldir. İftarda sulu yemek çeşitlerinden kavurma, haşlama, kuru fasulye, etli bezelye, kadınbudu köfte döner, İskender ve kızartma veriyoruz. Sahurda ise çorba çeşitlerimiz var. Paça, mercimek çorbası, Ayran çorbası, tavuk çorbası ve benzeri hafif yemelerle halkımızın hizmetindeyiz.”

Öte yandan esnafın genelinin gündüzleri kapalı oldukları gözlenirken akşam saatlerinde sahura kadar çarşı merkezinde hareketlilik yaşandığı görülüyor.