Vanlı engellilerde hedef: 1. Lig

Türkiye Bedensel Engelliler Spor Federasyonu Bölgesel Basketbol Ligi'nde E Grubu'nda mücadele eden Van Bedensel Engelliler Spor Kulübü şampiyon oldu. Kulüp Başkanı Hanefi Baykara, hedeflerinin birinci lige çıkmak olduğunu söyledi.

VAN 12.05.2016 11:33:44 0
Vanlı engellilerde hedef: 1. Lig
Tarih: 01.01.0001 00:00
 Haber: Adil HARMANCI

Van Bedensel Engelliler Spor Kulübü'nün de katıldığı basketbol maçları iki devre halinde 19 Mart ve 8 Mayıs tarihleri arasında Aksaray'da oynandı. 
7 takımın katıldığı maçlarda Yüksekova takımı ilçede yaşanan olaylardan dolayı ligden çekilince karşılaşmalar 6 takımla sürdü.

VAN ŞAMPİYON
Oynanan maçlarda sadece iki yenilgi alan Van Bedensel Engelliler Spor Kulübü, grupta birinciliği elde etti ve şampiyon oldu. 
Kulüp, 21-28 Mayıs tarihlerinde Mersin'de oynanacak olan 1. Lig yükselme maçlarına katılacak. 
Buradaki müsabakalara 16 takım katılıyor, 4 takım birinci lige yükselecek, birinci ligden düşen 4 takım ile play-off oynayacak takımlardan da 2. Lig oluşturulacak.

"HEDEF 1. LİG"
Gazetemize konuşan Van Bedensel Engelliler Spor Kulübü Başkanı Hanefi Baykara, Mersin'de oynanacak maçlarda hedeflerinin 1. Lig'e çıkmak olduğunu söyledi. 
Van'daki kurumlardan ve iş çevrelerinden destek beklediklerini ifade eden Baykara, "Biz kulüp olarak Büyükşehir Belediyesi ya da herhangi bir ilçe belediyesi bünyesinde de çalışmalarımızı devam ettirmek istiyoruz. Çok iddialı bir takımız. Ancak ciddi bir şekilde desteklenmemiz gerekiyor. Bu duyarlılığı herkesten bekliyoruz" diye kaydetti.