Vanlı engelliler Türkiye 4’üncüsü oldu

Karabük’te düzenlenen Türkiye Erkekler Voleybol Şampiyonası’na katılan Van İşitme Engelliler Spor Kulübü Voleybol takımı Türkiye dördüncüsü oldu.

VAN 2.02.2022 10:35:36 0
Vanlı engelliler Türkiye 4’üncüsü oldu
Tarih: 01.01.0001 00:00

Türkiye İşitme Engelliler Spor Federasyonu tarafından 25-29 Ocak tarihleri arasında Karabük'te düzenlenen Türkiye Erkekler Voleybol Şampiyonası’na 10 işitme engelli takımı katıldı.
Gölcük İşitme Engelliler Takımı Türkiye şampiyonu olurken, Van İşitme Engelliler Spor Kulübü İşitme Engelliler Voleybol takımı da dördüncü oldu.

1., 2. VE 3. OLANLAR AVRUPA’DA TÜRKİYE’Yİ TEMSİL EDECEK

Şampiyonada dereceye giren 3 takım önümüzdeki aylarda Avrupa’da gerçekleştirilecek uluslararası maçlarda Türkiye’yi temsil edecek.
Van takımı geçen yıl ikinci olmuş ancak pandemi nedeniyle karşılaşmalar iptal edildiği için Avrupa maçlarına çıkamamıştı.

“EKSİK OYUNCULARLA GİTTİK”

Van İşitme Engelliler Spor Kulübü Başkanı Aydın Türk, geçen yıl ikinci olduklarını ancak bu sene hazırlıksız yakalandıklarını söyledi.
Karabük’teki şampiyonaya 8 oyuncu ile gittiklerini belirten Türk, “Eksik oyuncu ile gittik, sakatlanan oyuncuların yerine alacak oyuncumuz yoktu. Bu şekilde sıkıntı yaşadık. Türkiye dördüncüsü olduk bu sene” dedi.

4 OYUNCU MİLLİ TAKIMA ÇAĞRILDI

Van İşitme Engelliler Spor Kulübü Voleybol takımından 4 oyuncu ise, milli takım kampına çağrıldı.
Kulüp Başkanı Türk, oyuncuların Avrupa’da yapılacak karşılaşmalar için milli takımda yer alacaklarını ifade etti.
Türk, judo dalında da 4 sporcularının yine milli takım kampına çağrıldığını kaydetti.

BATMAN’DA FUTBOL ŞAMPİYONASI

Batman’da da önümüzdeki günlerde İşitme Engelliler Süper Lig Futbol Şampiyonası karşılaşmaları olacak.
Bu şampiyonada da yer alacaklarını ifade eden Türk, “Biz voleybol karşılaşmasına hiçbir destek alamadan gittik, bari futbol karşılaşması için hiç olmazsa bize bir araç tahsis edilsin” diye konuştu. 
Özel haber: Adil HARMANCI