Vanlı çocuklara sürpriz hediyeler

Turkcell çalışanlarından oluşan 'Turkcell Gönüllüleri' binlerce çocuğun yüzünü güldürecek yeni bir sosyal sorumluluk projesine imza attı. Toplam 7 ilde seçilen 10 okulda, öğrencileri hediye oyuncaklarla mutlu etmek ve temel ihtiyaçlar

VAN 21.04.2015 16:32:38 0
Vanlı çocuklara sürpriz hediyeler
Tarih: 01.01.0001 00:00
                Turkcell çalışanlarından oluşan ve 10 yıldır gönüllü projeleriyle 50 binden fazla çocuğa ulaşan Turkcell Gönüllüleri binlerce çocuğu mutlu edecek yeni bir proje geliştirdi. Toplam 7 ilde seçilen 10 okulda hayata geçirilen "Kardeşini Seç" projesi kapsamında, her bir Turkcell Gönüllüsü seçtiği öğrenci kardeşinin isteklerini göz önünde bulundurarak hediye oyuncaklar hazırladı. Van'ın Dorutay Ortaokulu'ndaki 140 öğrenciye oyuncak dağıtımıyla başlayan projede ayrıca, ayakkabıdan monta, kitaptan boya kalemine kadar çocukların birçok temel ihtiyacı da karşılanıyor.

            9 ayrı plazada oyuncak stantları 
             Projenin başlangıcında, belirlenen okullarda bulunan öğrencilerin her birinin yaşı, cinsiyeti, ileride yapmak istedikleri iş, sevdiği renk gibi kişisel beğenileriyle özellikleri tespit edildi. Bu bilgiler ışığında çocukların ilgi alanlarına göre belirlenen hediyeler, Turkcell'in çalışma ofislerinin bulunduğu 9 ayrı plazada kurulan oyuncak stantlarında satışa sunuldu. Turkcell çalışanları 10 okulda bulunan her bir çocuk için ayrı ayrı oyuncaklar satın aldı. Toplanan kişiye özel hediye oyuncaklar, içlerine konulmuş özel notlarla sahiplerine gönderilmek üzere büyük bir özenle hazırlandı. Proje dâhilinde bugüne kadar Ordu ve Samsun'daki çocuklarla bir araya gelen Turkcell Gönüllüleri, Van'ın ardından Sinop, Diyarbakır, Tokat ve Çanakkale'deki okullarda hediye dağıtımına devam edecek.

              Turkcell Grup İnsan Kaynaklarından Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Banu İşçi Sezen konuyla ilgili yaptığı açıklamada: "Her sene ülkemizin dört bir tarafındaki ilkokulları gezerek ihtiyaçlarını tespit eden ve bu ihtiyaçların karşılanması için kolları sıvayan Turkcell Gönüllüleri ekibimiz bu güne kadar binlerce çocuğumuzu mutlu edecek birçok projeye imza attı. Herhangi bir yerden bağış almadan, sadece grup bünyesinde çalışan arkadaşlarımızın imkan ve katkılarıyla yürütülen bu projelerle çocuklarımızın ihtiyaçlarını karşılamak ve onların mutluluğunu görmek bizim için çok anlamlı. 10 yıl önce küçük bir grup olarak başlayan, bugün ise sayıları 2 bini bulan gönüllülerimiz şimdi de "Kardeşini Seç" projesiyle yeni bir proje geliştirdi. Bu proje vesilesiyle üçüncü durağımız olan Van Dorutay Ortaokulu'nda birçok minik çocuğumuzla buluştuğumuz ve onların yüzündeki gülücüklere şahit olduğumuz için çok mutluyuz." dedi.

Bölge Gazetesi Haber Merkezi