Vanlı çocuklar ağaç dikme rekoru deneyecek

Van Büyükşehir Belediyesi “13 Mayıs Anneler Günü” dolayısıyla yüzlerce çocuk 14 Mayıs’ta “En Çok Çocukla Anneler İçin Ağaç Dikme Rekoru” deneyecek.

VAN 9.05.2018 17:33:01 0
Vanlı çocuklar ağaç dikme rekoru deneyecek
Tarih: 01.01.0001 00:00
 Sosyal ve kültürel etkinliklerin yanında yeşil bir Van için yaptığı çalışmalarla da adından sıkça söz ettiren Büyükşehir Belediyesi bu kez anneler gününde örnek bir farkındalık etkinliğine imza atıyor. Bu kapsamda Park Bahçeler Daire Başkanlığı’nın organizasyonunda Anneler Gününde, ‘Çocuklardan Annelere Solmayan Çiçekler’ sloganıyla “En Çok Çocukla Anneler İçin Ağaç Dikme Rekoru’’ kıracak. İpekyolu Caddesi Üzerinde Bölge Eğitim Araştırma Hastanesinin bitişiğinde bulunan Kent Parkında gerçekleşecek etkinlikte çocuklar annelerinin yanında öğretmenleri veya komşuları içinde ağaç dikebilecek.

 

 

      Dünya Çocuk Rekorları kapsamında gerçekleştirilecek rekor denemesi Prof. Dr. Orhan Kural başkanlığındaki Rekor Tescil ve Hakem Heyetince de tescil edilecek. Etkinlik ile çocukların hem güzel bir gün geçirmesi hem de ağaç sevgisi kazanması hedefleniyor. 

 

 

     Daha önce 2 Nisan Kurtuluş Günü’nde “Kurtuluş” temalı açık hava resim sergisinde 11 bin öğrencinin yaptığı 11 bin resim ile ‘Dünya Çocuk Rekorları’ kitabına girmeye hak kazanan Van’da bu kez Büyükşehir Belediyesi’nin etkinliğinde yeni bir rekor denenecek. Rekor denemesinin başarılı olması halinde yaklaşık bir buçuk aylık süreçte ikinci rekor kırılmış olacak.

    Ağaç dikimi etkinliğe katılmak isteyenlerin 0544 289 41 33 -  0530 880 79 48 numaralı telefonları arayarak isimlerini yazdırmaları gerekiyor.