Vanlı atletler madalyalarla döndü

Mersin’de yapılan Seyfi Alanya Atmalar ve Yıldız Kulüpler Atmalar Ligi 1. Kademe Yarışmaları Çekiç ve Disk Atma kategorilerinde Van’ı temsil eden Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü Atletizm Takımı sporcuları madalyalarla dönmeyi başard

VAN 23.02.2022 15:29:04 0
Vanlı atletler madalyalarla döndü
Tarih: 01.01.0001 00:00

Türkiye Atletizm Federasyonunun 2022 faaliyet programında yer alan ve Mersin Nevin Yanıt Atletizm Kompleksinde Türkiye geneli 158 sporcunun katılımıyla ‘disk atma, çekiç atma, gülle atma ve cirit atma’ kategorilerinde gerçekleştirilen Seyfi Alanya Atmalar ve Yıldız Kulüpler Atmalar Ligi 1.Kademe Yarışmalarına Van’dan ikinci defa katılımın sağlayan, Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü Atletizm Takımı sporcularından Çekiç Atma Büyükler kategorisinde Serkan Çiçek Türkiye Üçüncüsü olurken, Büyükler Disk Atma Kategorisinde Delil Dilovan Bal Türkiye Dördüncüsü, U20 Çekiç Atma Kızlar Kategorisinde Sümeyye Güzel ve Büyükler Disk Atma Kategorisinde ise Veysi Kızıltaş Türkiye Beşincisi olmayı başardı.

Ödül töreni sonrası açıklamalarda bulunan, Van Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü Atletizm Antrenörü Burhanettin Balın, “Türkiye Atletizm Federasyonumuzun 2022 faaliyet programında yer alan ve ilimiz sporcuları ile birlikte 158 sporcumuzun katılım sağladığı Seyfi Alanya Atmalar ve Yıldız Kulüpler Atmalar Ligi 1.Kademe Yarışmalarına bizlerde ilimizden ikinci kez katılım sağladık. Sporcumuz Serkan Çiçek Çekiç Atma kategorisinde Türkiye Üçüncüsü, Delil Dilovan Bal Büyükler Disk Atma Kategorisinde Türkiye Dördüncüsü, Çekiç Atma U20 Kızlar Kategorisinde Sümeyye Güzel ve Büyükler Disk Atma Kategorisinde de Veysi Kızıltaş Türkiye Beşincisi olmayı başardı. İlimiz adına bu zorlu parkurlarda mücadele sergileyerek farklı kategorilerde başarılı sonuçlar kazandıran tüm sporcularımızı yürekten kutluyoruz. İlimize kazandırdığımız bu başarılarımızın temelinde azimli, disiplinli ve programlı çalışmalarımızın olduğunu bir kez daha belirtmek istiyoruz. İnşallah atletizm branşımızdaki başarı çıtamızın böylesi zorlu ve çekişmeli yarışmalar sonucunda ferdi olarak kazandığımız derecelerimiz ile daha da üst seviyelere çıkacağına inanıyoruz. Sporcularımızın kazandığı bu güzel başarılar; şu an alt yapıda yetişen yeni sporcularımıza çok iyi bir rol model olacağına inanıyoruz. Atletizm branşına vermiş oldukları desteklerinden dolayı başta İl Müdürümüz Nevzat İnanç olmak üzere emeği geçen herkese çok teşekkür ediyoruz” şeklinde konuştu.