Vanlı 10 öğrenci Avusturya ve Macaristan’da staj yapacak

Pakistan Türkiye Dostluğu Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nden 10 öğrenci, 2 hafta süreyle Avusturya- Viyana ve Macaristan- Budapeşte şehirlerinde staj yapacak.

VAN 9.01.2020 16:31:51 0
Vanlı 10 öğrenci Avusturya ve Macaristan’da staj yapacak
Tarih: 01.01.0001 00:00

   Pakistan Türkiye Dostluğu Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Proje Ekibince 2019 yılında hazırlanan ‘Video Kurgu ve Montajında Görsel Kaliteyi Artırma Yöntemleri ve Uygulamaları Stajı’  başlıklı proje

kapsamında 10 Radyo Tv Bölümü öğrencisi yapılan mesleki sınav ve değerlendirmelerin ardından 2 hafta süreyle Avusturya- Viyana ve Macaristan- Budapeşte şehirlerinde staj yapmaya hak kazandı.

    Konuyla ilgili yapılan açıklamada, “Fatih Basuk, Selman Altın, Diyar Okur, Ahmet Çok, Bedran Karay, Muharrem Kaplan, Zerda Ayhan, Ennur Yacan, Enes Şimşek ve Şiyar Ertekin isimli öğrenciler Okul Müdürü Fuat Tur denetiminde ve bölüm öğretmenleri Murat Salgar ve Zahide Özkıran refakatinde 12 Ocak 2020 Pazar günü Avrupa’ ya hareket edecekler. Hareketlilik Viyana ve Budapeşte olarak iki akış şeklinde gerçekleşecektir. Yurda dönüş tarihi ise 25 Ocak 2020 Cumartesi olarak planlanmıştır. Öğrenci velileriyle son toplantı 8 Ocak 2020 Çarşamba günü yapılmış ve veliler hareketlilik programı ve gidilecek ülkeler hakkında Okul Müdürü Fuat Tur ve Radyo- Tv Alan Şefi Murat Salgar tarafından ayrıntılı bir şekilde bilgilendirilmiştir” denildi.