VAN’IN TANITIMI BÜTÜN KURUMLARIN ORTAK MESELESİDİR

Van Valiliği organizasyonuyla İstanbul’da gerçekleştirilecek olan, “Van Tanıtım Günleri’ öncesi bir toplantı gerçekleştiren Van Valisi Murat Zorluoğlu, kenttin tanıtımı bütün kurumların ortak meselesi olduğunu söyledi.

VAN 25.07.2017 19:58:49 0
VAN’IN TANITIMI BÜTÜN KURUMLARIN ORTAK MESELESİDİR
Tarih: 01.01.0001 00:00

Van Valisi Murat Zorluoğlu, eylül ayında İstanbul Yenikapı’da gerçekleştirilecek olan “Van Tanıtım Günleri’ öncesi ketteki kurum amirleriyle toplantıda bir araya geldi. 

Valilik Ali Paşa Toplantı Salonu'nda gerçekleştirilen toplantıya Van Valisi Murat Zorluoğlu yanı sıra, vali yardımcıları, kaymakamlar, Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi temsilcisi, belediye başkanları ve STK temsilcileri katıldı.

Eylül ayının başında İstanbul’da yapılması planlanan “Van Tanıtım Günleri” ile ilgili gazetecilere açıklamalarda bulunan Van Valisi Zorluoğlu, “Birçok konuda tanıtımına katkı sağlayacağına inandığımız ‘Van Tanıtım Günleri’ni gerçekleştirmek istiyoruz. Bu konuda Van Vakfı’mız uzun bir süredir çalışıyordu. Buna yerel unsurlar olarak valilik, kaymakamlıklar, belediyeler ve ilgili kurumlarımız ile katkı sunacağız. Bu çalışmalarda aktif bir şekilde rol alacağız. Bu organizasyonu en mükemmel bir şekilde yapılabilmesi için bütün kurumların elini taşın altına sokması ve bu işi sahiplenmesi gerekiyor.” dedi.

“HERKES ELİNDEN GELEN GAYRETİ GÖSTERECEK”

Kenttin tanıtımı için bütün kurumların elinden gelen gayreti göstermesi gerektiğini ifade eden Zorluoğlu, “Bu iş hepimizin ortak işidir. Van’ın tanıtımı bütün kurumların ortak meselesidir. Dolaysıyla bu meseleye Van Vakfı’nın işi olarak bakmak yerine, kendi işimiz olarak bakacağız. Bugün itibariyle kaymakamlarımız, belediye başkanlarımız, İl Kültür Turizm Müdürlüğümüz, Büyükşehir Belediyemiz Ticaret Sanayi Odamız, diğer yerel aktörler inşallah bu işi layıkıyla, ciddiyetle ele alacaktır. Eylül ayının başında İstanbul Yenikapı’da yapacağımız bu güzel organizasyon için herkes elinden gelen gayreti gösterecek.” diye konuştu.

Düzenlenen programın Van’a büyük katkı sağlayacağına dikkat çeken Zorluoğlu, “Valilik olarak bu işin sahibiyiz. İnşallah el birliğiyle Van’ımızın güzel kültürünü, yemeklerini, musikisini, çeşitli tarım ve hayvancılık ürünlerini, turizm değerlerini İstanbul’da hem oradaki hemşerilerimize, hem bütün vatandaşlarımıza bu vesileyle bir kere daha hatırlatmış olacağız. Bunun çok iyi bir organizasyon olacağına yürekten inanıyorum. Hepinize şimdiden yapacağını çalışmalar, vereceğiniz katkılar için teşekkür ediyorum.” şeklinde konuştu.  


Yılmaz Sönmez/Vanolay