Van’ın sorunları için ortak payda

Cansuyu Dayanışma ve Yardımlaşma Derneği Van İl Temsilcisi Alaattin Demirel, Vangölü TV mikrofonlarına Sivil Dayanışma İnisiyatifi ile alakalı konuştu.

VAN 4.11.2021 13:28:01 0
Van’ın sorunları için ortak payda
Tarih: 01.01.0001 00:00

Cansuyu Dayanışma ve Yardımlaşma Derneği Van İl Temsilcisi Alaattin Demirel, Vangölü TV mikrofonlarına Sivil Dayanışma İnisiyatifi ile alakalı konuştu.

SDİ Van için ne ifade ediyor?

Demirel; ‘Van Sivil Dayanışma İnisiyatifi olarak bende bıraktığı izlenim Van’daki STK’ların, Sivil Toplum Örgütlerinin, derneklerin bir araya gelip aslında tek başına yapacak oldukları ufak işlerin bir kartopu misali büyüterek yapılması noktasında önemli bir oluşum olduğunu düşünüyorum. Dernekler olarak, sivil toplum örgütleri ve kuruluşlar olarak ferdi bir şekilde hareket ettiğimiz zaman sesimizi çok duyuramıyoruz, gücümüzü çok yansıtamıyor, gösteremiyoruz ama bu anlamda bir çatı platformu olarak Van Sivil Dayanışma İnisiyatifi, Van’daki sivil toplum kuruluşlarının bir araya gelerek, görüşleri ve meşrepleri farklı olsa da Van’ın sorunları için, Van’da yaşayan vatandaşların sorunları için ortak bir paydada buluşması açısından önemli olduğunu düşünüyorum.’ dedi.

Van’da bir haksızlık durumunda dile getirip bir basın açıklaması yapılabiliyor mu?

‘Tabi ki. Sivil Dayanışma İnisiyatifi’nin basın açıklamaları takip edildiği zaman aslında herhangi bir siyasi fikrin, siyasi görüşün, siyasi partinin arka bahçesi olarak değil, yaptığı yanlışları da, doğruları da en güzel şekilde açıklayan, yeri geldiği ve kendi ölçülerine uygun olduğu zaman destek veren ama ölçülerine uygun olmadığı zaman da eleştiren bir yapısı olmuştur. Nitekim bunu daha önce yaşadık. Gevaş’ta yapılacak olan bir gençlik festivali noktasında Gençlik ve Spor Bakanlığı’nın izin vermesi ve iktidarın, erkin izin vermesine rağmen SDİ bunun karşısında olduğunu göstermiştir. Aynı şekilde Van’da yapılan bir haksızlık olsun veya farklı bir mesele olsun, göçmen, mülteci meselesi, taziye evlerinde sunulan yemeklerin külfetinin ağırlığı, başlık parası hususu gibi birçok konuda SDİ olarak basın açıklaması yapılıyor. Ölçümüze göre, bildiğimiz doğrulara göre doğruya doğru, yanlışa yanlış diyebiliyoruz. Bu konuda da sivil toplum örgütleri olarak herhangi bir siyasi partiden bu güne kadar eleştirilerimize rağmen bir tepki almadık. Hiçbir siyasi partiden çekinerek bir harekette de bulunmadık. Sadece sivil toplum olarak neleri ortaya koyabiliriz bunun derdinde olduk.’ diye konuştu.

Kaynak : Vangölü TV