Van’ın sessiz adamları Brezilya’da milli takım için ter döküyor

Van İşitme Engelliler Spor Kulübü Derneği üyesi iki voleybolcu, yaz olimpiyatları için Türkiye İşitme Engelliler Milli Takım kadrosunda yer alarak Brezilya'ya gitti. Kulüp Başkanı Aydın Türk, milli takıma bölge illerinden sadece Va

VAN 6.05.2022 10:59:03 0
Van’ın sessiz adamları Brezilya’da milli takım için ter döküyor
Tarih: 01.01.0001 00:00

Dünyanın en büyük üçüncü organizasyonu kabul edilen ve Brezilya’da 1-15 Mayıs tarihleri arasında gerçekleştirilen 24. Deaflympics Yaz Oyunları’na 13 branştan 137 sporcu, 58 kişilik teknik kadro ve toplamda 195 kişilik İşitme Engelli Milli Takım Kafilesi ile Türkiye de katıldı.
Olimpiyatlara 90 ülkenin işitme engelli takımlarının katıldığı belirtildi. 

VAN’DAN 2 SPORCU

Olimpiyatlarda Van’dan da ilk kez 2 işitme engelli sporcu milli takımdaki yerini aldı.
Bu yıl bölge illerinden İşitme Engelli Milli Takım kampına çağrılan farklı kategorilerden sporculardan Van İşitme Engelliler Spor Kulübü Derneği sporcusu, Van’ın sessiz adamları Baran Sayın ile Mehmet Almaz, antrenörleri Ferdi Şabu eşliğinde elemelerde gösterdikleri performansla voleybol milli takımına alındı.
Van’ın sessiz adamları, 29 Nisan günü de Türkiye İşitme Engelliler Milli Takım kafilesiyle birlikte Brezilya’ya hareket etti.

İLK MAÇLARINI KAZANDILAR

Milli voleybolcular, çıktığı ilk maçı kazanma başarısı gösterdi.
İlk maçlarını 4 Mayıs günü Gana ile oynayan işitme engelli milli voleybol takımı maçı 3-0 kazandı.

2 GRUP 10 TAKIM

Olimpiyat oyunlarında voleybolda Türkiye; Ukrayna, Polonya, Japonya ve Gana ile B Grubu’nda yer alırken, A Grubu da Brezilya, İtalya, Fransa, Venezulua ve Meksika işitme engelli voleybol takımlarından oluşuyor.
İki grup halinde puan usulü yapılan müsabakalarda ilk iki takım çeyrek final oynayacak.

“GURUR VERİCİ BİR BAŞARI”

Van İşitme Engelliler Spor Kulübü Derneği Başkanı Aydın Türk, sporcuların başarısıyla gurur duyduklarını söyledi.
Van’dan ilk kez voleybol milli takımına sporcu kazandırdıklarını belirten Türk, şunları kaydetti:
“Sporcularımız deplasmanlarda çok zorlu süreçlerden geçti. Türkiye’yi ve Van’ı temsilen orada bulunmaları çok gurur verici. Aileleriyle dün akşam görüştük, onlar da çok sevinçli, ikinci bir bayram yaşadılar adeta. Aileleri de ayrı bir heyecan içinde maçları takip ediyorlar, bizimle de duygularını paylaşıyorlar. Bizim için, Van için, Van’daki engelli sporcular için, gençler için örnek oluşturan bir gelişmedir. Van’da ilk kez böyle bir katılım oluyor milli takıma, çok sevindirici bir olay bizim için. Ben onlara aslında işitme engeli değil de ‘sessiz adamlar’ diyorum. Biz elemelere 5 sporcu göndermiştik ama üçü elendi, ikisi de milli takıma alındı. Sporcularımızı, Van’ımızı, ülkemizi temsil ettikleri için ve ilk maçlarını da başarıyla tamamladıkları için tebrik ediyorum, antrenörlerine ve kendilerine, bize bu bayram gününde bu mutluluğu yaşattıkları için teşekkür ediyorum. Antrenörleri Ferdi Şabu’nun da, buraya gelinmesinde büyük emekleri var, sporcularımızın başarılarının devamını diliyorum. Umarım kulüp olarak daha da güzel başarılara imza atacağız.”

Van’ın sessiz adamları Brezilya’da milli takım için ter döküyor
Özel Haber: Adil Harmancı